NICU POPESCU A LANSAT LA CHIŞINĂU CARTEA “POLITICA EXTERNĂ A UE ŞI CONFLICTELE POST-SOVIETICE”

Cartea “Politica externă a Uniunii Europene şi conflictele post-sovietice” semnată de Nicu Popescu a fost lansată miercuri, 5 iunie, la Chişinău.

Lansarea cărţii a avut loc la Librăria din Centru, la eveniment fiind prezenţi şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău Dirk Shuebel, Preşedintele Parlamentului Igor Corman, liderul PLDM Vlad Filat, dar şi mai mulţi experţi, analişti politici, politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti. Nicu Popescu a declarat la lansare că a vizitat mai multe regiuni conflictuale pentru a se documenta asupra modului în care Uniunea Europeană îşi realizează politica externă.

Fostul premier Vlad Filat a menţionat că volumul reprezintă nu doar o cercetare teoretică, ci şi multă muncă în teren a autorului. „Consider că această carte trebuie să aibă o continuare”, a opinat Filat. Ambasadorul UE la Chişinău, Dirk Schuebel, a apreciat lucrarea ca fiind una critică la adresa UE, dar şi foarte utilă. Cartea “Politica externă a UE şi conflictele post-sovietice” a fost scrisă în limba engleză şi ulterior tradusă în română. Prefaţa cărţii este semnată de laureatul Premiului Nobel pentru Pace, fostul preşedinte al Finlandei, Martti Ahtisaari.

În perioada 2010-2011 Nicu Popescu a fost consilier principal de stat responsabil pe probleme de integrare europeană şi relaţii externe. Ulterior a activat în calitate de cercetător la Consiliul European pentru relaţii externe, iar în 2012 a revenit în funcţia de consilier principal de stat al Prim-ministrului pentru politici publice şi afaceri europene.

Moldpres