Nevoie si voie libertina de la Politie

Vacanţă de Toamnă!!! Elevii se pare că au liber la alcool, droguri, tîlhării, sex protejat, neprotejat şi violuri, condus maşina fără permis măcar în vacanţă, căci Poliţia nu spune în mod expres că în această perioadă nu e voie!

Vajnica Poliţie moldovenească a întocmit o serie de recomandări docte pentru părinţi, dar şi pentru elevi, care în perioada 28 Octombrie – 4 Noiembrie se află în vacanța de Toamnă. Oamenii legii îndeamnă părinţii să fie foarte prudenţi în perioada cît copiii se află în vacanţă, să nu îi lase singuri acasă şi să le explice pericolele la care se expun în diferite situaţii. Totodată, poliţiştii avertizează copiii să nu deschidă uşa necunoscuţilor, chiar dacă aceştia spun că sunt trimişi de părinţi. „Uşa trebuie să fie mereu încuiată. Nu oferiți date personale sau poze celor cu care corespondați pe internet. Nu spuneţi persoanelor străine care sună la telefon că sunteţi singuri acasă. Sunaţi sau mergeţi la un vecin de încredere în cazul în care vă este frică, vă simțiţi amenințați sau aveţi o urgență”, se stipulează în comunicatul Poliţiei.

În consecinţă, dacă elevii sunt disciplinaţi şi respectă toate aceste recomandări ale Poliţiei, dar absolut toate, înseamnă că, în scopuri pur didactice şi pentru pregătirea lor pentru căţeaua de viaţă care îi aşteaptă la ticăloasa de maturitate, au voie să experimenteze cît simt nevoia din toate cele notate la început.

Atît minorii, cît şi părinţii sunt rugaţi de către poliţişti ca, în caz de necesitate, să apeleze la numărul unic de urgență 112. Din prudenţă, ca să nu se expună sălbăticiei străzii, oare tot la 112 trebuie să sune ca să li se livreze un fleac de marijuana? (M.C.)