NEMŢII DAU CELE MAI MARI BACŞIŞURI ÎN VACANŢE

Italienii sunt cei mai zgîrciţi turişti

În China şi Italia nu se lasă bacşiş, iar Franţa nu este prea darnică. Un ghid pentru cei care vor să lase „o atenţie” atunci cînd pleacă în vacanţă în străinătate. În prezent, bacşişul a devenit ceva normal şi este aşteptat adesea, în urma serviciilor prestate. În cadrul unui sondaj menit sa identifice naţionalitatea turiştilor care obişnuiesc să ofere cel mai mare bacşiş în vacanţe, Germania s-a clasat pe primul loc, în timp ce Italia este ţara cu cei mai “avari” turişti.

La sondajul realizat de Trip Advisor au participat 9.000 de respondenţi din opt ţări. 69% dintre germani au răspuns că oferă mereu bacşiş cînd călătoresc!

Următorii cei mai generoşi sunt americanii (57%), ruşii (53%), brazilienii (40%) şi francezii (39%).

În funcţie de politeţe

Respondenţii din SUA au precizat că lasă bacşiş în funcţie de cît de politicoşi sunt ospătarii la restaurante sau recepţionerii şi cameristele din hoteluri. Se pare că pentru a fi la curent cu specificul cultural al fiecărei ţări, americanii consultă ghiduri turistice (73%), review-uri online (48 %) şi forumuri online (46%).

Clasament

Iată clasamentul ţărilor în topul turiştilor care obişnuiesc să ofere bacşiş în vacanţe: 1. Germani – 69%; 2. Americani – 57%; 3. Ruşi – 53%; 4. Brazilieni – 40%; 5. Francezi – 39%; 6. Britanici – 39%; 7. Spanioli – 36%; 8. Italieni – 23%.