NEAMUL DE CATÎRI DE LA COLONIŢA

„Fetiţe dulci, ca-n Bucureşti...”

Mare păcat de gospodarii vrednici din satul Coloniţa! Au ajuns să le facă satul de rîs nişte „trufandale” scelerate şi inculte ca Ghimpu şi Chirtoacă! Cred că ar trebui să scormonim un pic prin statistici ca să vedem dacă nu-l putem băga-n... Guinness Book pe Prostul Satului. Ghimpu, la cîţi ani i-au trebuit (vreo 14) ca să termine o amărîtă de facultate de Drept prin corespondenţă, n-are cum să nu fie un campion în domeniu!

Vă daţi seama ce pămpălău trebuia ca să fii ca să te milogeşti de profesori vreo 14 ani ca să-ţi dea o notă de trecere? Prostul tace şi-şi face! Că-i şiret! Nu şnur! Vă daţi seama că prăpădenia asta incultă de om a ajuns să fie şi un dram de judecător pe vremea URSS? Nici n-avea cum altminteri, căci avea, probabil, recomandări de la fratele lui, Gheorghe, dar şi de la milosul KGB, fără de a cărui îngăduinţă pupa el altceva, nu un post-prost de judecător cu ci milostivii ăia de „14 ani de şcoală pentr-o singură şcoală”! Acum este anti-KGB-ist şi anti rus! Fîsssssss!!!

La fel este şi „căstrăţelul” lui nepoţel, Dorin(a) Chirtoacă, care regulează un Chişinău întreg pentru că muierile-i produc vomă! Anti-KGB-ist, anti-rus şi anti-comunist! Am dreptate, elev Doru Dendiu? Să nu-mi spui că deja ai devenit „membrache” al partidului de debara al lui Ghimpu, că, trecînd peste alte „riscuri intelectuale”, i te-ai supus, nu sus-pus!

A trebuit să vin aici, în R. Moldova, din România Curată, ca să văd România Murdară, care-i mînjeşte pe moldoveni cu susţinerea celor mai calomnioase „figuri exponenţiale” ale românismului în Basarabia lor de pomină! Este vorba despre Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă! Ar fi bine dac-ar fi doar simpli, rudimentari escroci sentimentali, care le-o trag idilic şi conştient obtuzilor lor de susţinători, însă ei, aşa rustici cum sunt, fac pipi pe moldoveni dintr-un confort imposibil de alcătuit pe căi cinstite.

Dacă-i adevărată chestia cu vilele lor de lux din Bucureşti, atunci ar cam trebui castraţi cu multă răbdare, dar este de văzut şi dacă nu au dansat prea provocator la umbra Codului Penal atunci cînd „şi-au aşternut” declaraţiile de venituri. Ghimpu..., ca Ghimpu, dar tu, Dorinele, de ce stai cu spatele la popor atît de provocator? Nu ştiu ce rezistenţă ai, dar rişti să fii zdrelit!

Fraţilor, ştiţi de ce-mi vine să rîd? De „aranjament”, neică! Păi, să ne imaginăm că ar fi adevărat că Prostul Satului, Corina Fusu Cur de Fier cu Picioare de Oţel, Dorin Chirtoacă şi Anatol Şalaru au cîte o vilă în cartierul luxos Pipera din Bucureşti!

Dacă-i iei după buletinul de identitate, reţinem că este vorba despre o muiere şi trei bărbaţi. Dacă te iei după cinstita Lege cu privire la egalitatea de şanse şi după ce spun alte guri active, iese o amestecătură afurisită rău de tot!

Lui Ghimpu, sterp sau ne-sterp, nu i-a fost îngăduit de Dumnezeu să-şi plămădească, crească şi educe un copil al lui, deci nu ştie ce-i aia dragoste autentică de tată, ci doar de unchi, dar asta-i altfel alcătuită!

Chirtoacă la fel! Nu i-a dat Dumnezeu aplecăciune către partea femeiască! Corina Fusu Cur de Fier, ce să mai spunem? A iertat-o Dumnezeu de toate alea! Amnezia unui orgasm şi-o suplineşte bărbăteşte şi-ntr-o „coşmelie uriaşă de lux”. Să-şi hodine, draga de ea, ciolanele mult prea zbîrcite de „apropierea intelectuală” de Ghimpu! Şalaru, legal, cu drumurile, gura şi cu... biberoanele vîrtoase! Care pe care, nene, s-or curta-ntre ei ca de la femei la bărbat şi invers? Parc-am trăi într-o lume a bărbaţilor cu apucături femeieşti!

Chirtoacă, solidar cu trecutul de elev-loază al lui Ghimpu

Flăcăul ăsta bătrîn, Chirtoacă, aidoma băbătiei lui de unchi, nu trece zi lăsată de la Dumnezeu ca să nu-l facă pe dracu’ în patru ca să ne arate că se pricepe la toate. Mai nou, s-a apucat să-şi dea cu presupusul şi cu privire la modul în care Ministerul Educaţiei a decis susţinerea examenelor de bacalaureat. Potrivit noii decizii, în sălile de clasă vor fi instalate camere de supraveghere.

Chirtoacă, fiind probabil bîntuit de imaginea de student veşnic repetent a unchiului său, a sărit ca fript, spunînd că Ministerul Educaţieitrebuie să renunţe la instalareacamerelor de supraveghereîn sălile de clasă unde se vor desfăşura examenele de Bacalaureat. Prin asta, el crede că, auziţi, fraţilor!, astfel se încalcă prezumţia de nevinovăţie a elevilor.

Prezumţia de nevinovăţie?! Parcă nu este destul că această sintagmă juridică este încă aplicată lui şi lui Ghimpu! Încă! Băi, repetentul Coloniţei şi-al caselor de toleranţă, camerele de supraveghereamplasateîn sălile de clasă nu sunt nici elemente tehnologice de stres, nici de agresare a intimităţii şi nici mijloace de încălcare a unor drepturi civile sau constituţionale ale candidaţilor! Elemente de stres sunt pentru cei din tagma şcoliţilor lui Ghimpu. Pînă şi ambasadorul SUA în R. Moldova s-a mirat de primitivismul neînţelegerii unora ca Dorin(a) Chirtoacă!

Din nefericire pentru sistemul educaţional naţional, de peste două decenii, numărul elevilor de nivelul intelectual al lui Ghimpu a crescut înfricoşător. Fabricile de diplome de aici, licee şi facultăţi, mai scot încă pe bandă rulantă absolvenţi absolut inutili pentru orice domeniu. Una dintre cele mai înfloritoare afaceri!

Cum să stopezi acest sistem mafiot, corupt dacă nu printr-o supraveghere drastică nu doar a examenelor de absolvire, dar şi a celor de admitere, a tuturor sesiunilor...?

Elev Chirtoacă, nu te mai scobi în nas şi nu te mai hlizi ca prostul în faţa şefilor de direcţii!

Mihai CONŢIU