NE ASTEAPTA O TOAMNA MAI FIERBINTE DECIT VARA CE S-A SFIRSIT

Nefericirea face, iubiți cititori ai ziarului nostru în formă tipărită, să ne reîntîlnim tot pe fondul aceleași drame naționale și mondiale produsă de noul coronavirus. Este un inamic invizibil și ucigaș care nu poate fi înfrînt prin Hotărîri de Guvern ori Decrete prezidențiale, așa cum vor să sugereze liderii politici inconștienți și provocatori din Opoziție. Tot pe timpul Verii, cu gîndul la acumularea lașă a unui capital electoral, în perspectiva alegerilor prezidențiale, Maia Sandu, Andrei Năstase, Andrian Candu, Renato Usatîi și cei din Partidul Șor au recurs la cele mai josnice dezinformării și atacuri la adresa oficialilor care administrează tot ceea ce ține de răspîndirea, tratarea și contracararea pandemiei.

Toți aceștia, așa cum ar fi fost necesar, uman și în interesul exclusiv al tuturor oamenilor, nu au oferit soluții concrete de atenuare a acestei cumplite crize pandemice și, mai cu seamă, nu s-au solidarizat omenește cu autoritățile în lupta cu coronavirusul. În fond, acest virus ucigaș este inamicul tuturor, nu doar al guvernării pe care ei o fac responsabilă că nu l-a eradicat. Nici în Țările cele mai puternice și cele mai bogate nu există încă soluții de salvare mai multe decît cele de la noi. Dacă ar fi să ne luăm după poziția critică și manipulatoare a opozanților moldoveni față de guvernare și Președinție, ar însemna ca toți Președinții ori șefii de Guverne din România, Ucraina, Rusia, Germania, Spania, Italia, SUA, Belgia etc. să-și dea demisia din cauza noului coronavirus care a făcut cu mult mai multe ravagii decît în  Republica Moldova.

Absolut toate Țările de pe planetă au fost luate pe nepregătite și sînt depășite și acum de situație. Pentru Opoziția moldovenească, însă, virusul ucigaș este o șansă electorală pe care o exploatează politic în cel mai criminal mod. Acesta e și motivul principal pentru care pe acești lideri de partide trebuie să-i alungați cu dezinfectante tari  cînd vor veni pe la casele voastre ca să vă ceară votul!

Vom avea parte de o Toamnă extrem de fierbinte. Vom avea parte de cel mai deșănțat campionat al minciunilor și al promisiunilor deșarte rostite de către aventurierii politici care vor să devină Președinții unui Stat împotriva căruia luptă și în clipa de față! Vedeți cîți se vor președinte de țară?

Sandu vrea să devină Președinte! Întrebați-o de ce a închis școli și spitale, de ce a votat, în Guvern, pentru acoperirea furtului miliardului cu banii voștri, de ce și-a provocat singură demiterea propriului Guvern și, mai ales, de ce a uneltit pentru legalizarea vînzării pămîntului moldovenilor către străini!

Năstase vrea să devină Președinte! Întrebați-l cum e posibil să aibă atîta averi, despre relațiile lui cu nașul Victor Țopa care, din cauza lui Plahotniuc, nu a reușit la timp să fure el Air Moldova, despre actualele relații ale lui, ale lui Victor și Viorel Țopa cu Plahotniuc, despre sursele de finanțare a partidului, despre motivele pe care le-a avut ca, ministru de Interne fiind și extrem de vigilent, să-i lase pe Plahotniuc și Șor să fugă peste graniță, dar și despre revenirea triumfală în țară pe care i-a permis-o lui Usatîi!

Chirtoacă vrea să devină Președinte! Pe el nu-l mai întrebați nimic. E mort politic de mult, însă el n-o știe, n-o simte. La cît au jefuit el și Ghimpu această țară…

În fine, mulți vor să devină Președinte, dar îi lăsăm pe altă dată!

Mihai CONŢIU