NATIONALA DE FOTBAL A MOLDOVEI A JUCAT LA EGALITATE CU GEORGIA

Echipa națională de fotbal a încheiat ieri la egalitate (2-2), pe teren propriu, partida cu selecționata Georgiei din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial. Golurile au fost marcate de Gînsari (15), Dedov (36) - Merebashvili (65), Kazaishvili (70).

Primul gol a fost marcat cu capul după centrarea lui Cociuc. Al doilea a fost înscris în urma centrării pe jos a lui Antoniuc. Ambele goluri ale oaspeților au fost realizate din vecinătatea imediată a careului de 16 metri central pe poartă.

Meciul a început promițător pentru echipa-gazdă prin cele două goluri înscrise. A fost o primă repriză care a insuflat speranța obținerii victoriei. N-a fost să fie, pentru că în cea de-a doua jumătate a meciului jucătorii moldoveni s-au cantonat masiv în apărare, încercînd să mențină scorul favorabil prin această tactică, au cedat benevol inițiativa oaspeților, care, neincomodați aproape deloc, au șutat mereu spre poartă, înscriindu-și la activ și o ”bară”.

În urma egalității înregistrată, echipa națională a rămas cu 2 puncte acumulate – ambele în meciurile cu Georgia - pe ultimul loc în grupa D.

Echipa națională a evoluat în următoarea componență: Namașco, Posmac, Carp (Cojocari, 73), Epureanu, Țîgîrlaș (Racu, 78), Cebotaru, Dedov, Gînsari, Bordian, Antoniuc, Cociuc (Bugaiov, 73).

În ajunul partidei, președintele federației naționale, Pavel Cebanu, i-a înmînat lui Victor Golovatenco un tricou personalizat. Acesta a jucat 79 de meciuri pentru echipa națională timp de 14 ani. Recordul său a fost egalat ieri de Alexandru Epureanu.

La meci au asistat circa 4800 de spectatori. Următoarea partidă, echipa națională o va susține pe 2 septembrie, în deplasare, cu selecționata Serbiei.

Sursa: Moldpres