NATALIA PRISCEPA SE VA ALATURA LOTULUI MOLDOVEI LA JOCURILE OLIMPICE

Halterofila, Natalia Prişcepa este a 22-a sportivă din Republica Moldova calificată la Jocurile Olimpice de la Rio de Jainero. Asta după ce echipa de haltere a Federației Ruse a primit interdicţie de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din cauza încălcării regulamentelor antidoping.

Opt locuri pierdute de sportivii ruși au fost distribuite altor țări, inclusiv Republicii Moldova, informează Associated Press.

„Integritatea sportului de ridicare a halterelor a fost serios afectat de mai multe ori și la diferit nivel de echipa rusă”, se spune în comunicatul Federației Internaționale de Haltere. Potrivit acestuia pedeapsa este o „sancțiune adecvată” pentru a „păstra menține statutul sportului”.

Federaţia Internaţională de Haltere a calificat rezultatele dopajului ca fiind „extrem de șocante și dezamăgitoare”.

Cotele halterofililor ruși au fost distribuite altor țări: la femei către: Albania, Georgia și Republica Moldova; la bărbați către: Belgia, Croația, El Salvador, Mongolia și Serbia.

Din cauza tardivității deciziei, Federaţia Internaţională de Haltere admite că nu toate locurile ar putea fi completate.

Sursa: agora.md