NATALIA GHERMAN A SOLICITAT SPORIREA SIGURANTEI RUTIERE

Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a convocat o şedinţă de lucru la subiectul acţiunilor interprinse în investigarea accidentului, produs în seara zilei de 25 iulie, la Băcioi.

Ministrul de Interne în exerciţiu, Oleg Balan, a raportat despre circumstanţele producerii accidentului şi concluziile preliminare ale poliţiei, inclusiv deschiderea cauzelor penale pentru persoanele care se fac vinovate, punctînd circumstanţele care ar fi putut provoca accidentul: organizarea curselor ilegale pe un traseu public şi nerespectarea regulilor de circulaţie.

În acest context, Natalia Gherman a cerut să fie realizată o analiză complexă a cauzelor accidentului şi tragerea la răspundere, inclusiv pe cauze penale pe omor, a celor care se fac vinovaţi de tragedie, în special organizatorii aşa-ziselor curse. De asemenea, Prim-ministrul interimar a recomandat Ministerului de Interne să informeze cetăţenii obiectiv despre circumstanţele accidentului şi măsurile care urmează a fi înterprinse pe marginea acestui caz.

Natalia Gherman a solicit implementarea rapidă a acţiunilor pentru sistarea practicii de curse ilegale.

Şefa Executivului în exerciţiu a dispus continuarea practicilor „Nopţilor albe” în scopul combaterii conducerii în stare de ebrietate, precum şi patrularea intensă a poliţiei pe traseele unde se circulă cu viteză şi în locurile cu grad sporit de accidente. Natalia Gherman a solicitat şi lansarea unei Campanii naţionale de informare şi prevenire a accidentelor rutiere pentru toţi participanţii la trafic.

La finalul şedinţei, Prim-ministrul interimar, Natalia Gherman, a exprimat sincere condoleanţe familiilor victimelor accidentului de la Băcioi.