Nastase, ca la Mindresti, nu ca in democratia occidentala!

Andrei Năstase este un om care a trăit în civilizaţia occidentală din Germania, a intrat în contact cu numeroase figuri politice din Vest de primă mînă, iar din aceste motive avem pretenţia de la el să fi deprins exerciţiile democratice şi de bun-simţ politic de acolo şi de la aceştia şi să le experimenteze, pilduitor, şi în reprezentările lui din Republica Moldova.

În consecinţă, după ce a pierdut alegerile pentru funcţia de primar al Chişinăului, conform tuturor practicilor din lumea civilizată, din bun simţ şi instinct aristocratic de politician de primă mînă, Năstase trebuia să-şi felicite adversarul, pe Ion Ceban, pentru victoria în alegeri! Aşa procedează absolut toţi politicienii care se respectă pe sine şi pe alţii, în egală măsură, un gest absolut obligatoriu atunci cînd decizi să coabitezi cu tîrfa aceasta de politică!

N-a făcut-o! A preferată să fie un Chirtoacă, un Ţîcu ori un consătean simplu şi ranchiunos de-al lui de la Mîndreşti, locul său de baştină! E sigur că această lipsă de educaţie a lui este cronică, demonstrînd-o, anterior, şi la întrevederi cu Preşedintele Igor Dodon. Ruralismul e-n floare! Slabe nădejdi de civilizare!