Nastase are asigurata imunitate veșnica: Aparatorii animalelor indeamna chisinauienii sa-l voteze pe Ion Ceban

Andrei Năstase poate jubila chiar și dacă nu va ajunge în jilțul de primar: Ion Ceban, mai naiv de felul lui, iubește animalele fără stăpîn și îi place să le protejeze. Spun că-i naiv pentru că, sunt sigur, crede că Năstase este un animal biped fără stăpîn, fără să privească nemțește în stînga sau în dreapta!

Mai mulți apărători ai drepturilor animalelor își doresc un viitor primar al municipiului Chișinău care să rezolve problema animalelor fără stăpîn. Aceștia declară, în unanimitate, că Ion Ceban este acea persoană. Ei au chemat locuitorii orașului să participe la alegeri și să-l susțină pe candidatul socialiștilor.
Irina Iacovenco, președinta organizației „Jiva” de protecție a drepturilor animalelor,  a declarat, într-o conferință de presă la IPN, că are încredere în Ion Ceban și crede că el va putea face „ordinea care nu s-a făcut 25 de ani în oraș”. Potrivit Irinei Iacovenco, situația animalelor fără stăpîn este critică și este nevoie de o reformă.

Capcana socială în care credem noi că pică Ceban se datorează faptului că Năstase pare fără stăpîn de mulți ani, că se hrănește din ciolane venite de la adăposturile sociale ale animalelor fără un ocrotitor legal. În acest context, Năstase se poate crăcăna în extaz că Ceban este un mare ocrotitor chiar și al animalelor bipede fără stăpîn. Asta ar însemna pentru el o imunitate veșnică, adică va primi mîncare și apă gratis pe tot restul vieții într-o cușcă pe care și-o va alege singur! În plus, se va bucura și de atenția nețărmurită a actriței franceze Brigitte Bardot, iubitoare dementă de animale fără stăpîn. Păcat că de această atenție nu s-a bucurat acum vreo jumătate de secol, cînd cel puțin trei sferturi din bărbații planetei rîvneau la ea! A, Andrei încă nu se născuse! Oricum, niciodată nu-i prea tîrziu, spunea Zincă și cu Hrodincă, ce-au plecat de la opincă și-acum mușcă din budincă, Zincă și cu Horodincă! (M. C.)