ÎN PRIMA ŞEDINŢĂ DIN SESIUNE, DEPUTAŢII AU FOST CHEMAŢI LA MATURITATE

În prima şedinţă plenară a Parlamentului din acest an, deputaţii au fost chemaţi la maturitate, responsabilitate şi dovadă de respect faţă de cetăţeni. „Anul 2014 este extrem de important în relaţia cu UE. Urmează să obţinem rezultatele muncii noastre. Sînt sigur că abordarea corectă este integrarea europeană şi cooperarea cu Estul. Este important să avem o coeziune pe interior. Întreaga clasă politică trebuie să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate”, a declarat preşedintele legislativului, Igor Corman.

Preşedintele legislativului a remarcat că 2014 este un an electoral, cu toate consecinţele sale, iar Parlamentul este scena bătăliilor politice. „Fac apel către toţi deputaţii, din toate partidele – lupta politică nu înseamnă luptă corp la corp. Vă îndemn să contribuim ca această revenire în casă să simbolizeze un nou început pentru activitatea parlamentară”, a spus Igor Corman.

Prezent la prima şedinţă de Parlament, preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a declarat că Republica Moldova trebuie să continue parcursul său european, deoarece Uniunea Europeană înseamnă valori occidentale, solidaritate, susţinere. Şeful statului a spus că este nevoie de rezultate palpabile, care se pot obţine doar prin colaborare. „Este crucială susţinerea politică şi financiară de care beneficiem din partea statelor europene. Sîntem obligaţi de mandatul pe care l-am primit de la cetăţeni să ne concentrăm asupra măsurilor de modernizare şi dezvoltare a ţării”, a subliniat Nicolae Timofti.

Premierul Iurie Leancă a declarat că, dacă nu va exista voinţă să înlăturare a tuturor obstacolelor, Republica Moldova nu va avea viitor. „Europa înseamnă libertate, democraţie, respect. Vom depune eforturi ca să îmbunătăţim condiţiile sociale ale unor categorii de cetăţeni. Am scos ţara din izolare internaţională, am încheiat acorduri, am avut mai mult sprijin decît am avut vreodată”, a subliniat premierul.

Iurie Leancă s-a adresat către deputaţi, menţionînd că Acordul de Asociere cu UE va fi semnat, iar alegerile vor fi cîştigate de către coaliţie.

Parlamentul îşi începe joi, 14 februarie, activitatea plenară în cadrul sesiunii de primăvară-vară.

Sursa: IPN