ÎN PREMIERĂ

Concursul Naţional Studenţesc de Programare

În premieră, în Republica Moldova a avut loc Concursul Naţional Studenţesc de Programare. În competiţie s-au înscris studenţi de la facultăţi cu profil IT de la cinci universităţi din ţară.

Dona Şcola, viceministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a menţionat că evenimentul a oferit posibilitatea promovării studenţilor talentaţi de la specialităţile cu profil IT. ”Este necesar să apropiem calitatea învăţămîntului de necesităţile pieţei, iar integrarea standardelor promovate de IBM este parte a acestui proces. Pregătirea unor specialişti calificaţi în domeniul IT asigură competitivitatea economiei ţării”, a accentuat Dona Şcola.

Potrivit Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, concursul Naţional Studenţesc de Programare s-a desfăşurat conform exigenţilor IBM. Participanţii au avut la dispoziţie patru ore pentru a găsi soluţii la problemele de programare propuse. În acest interval de timp studenţii au fost atent supravegheaţi, nu au avut dreptul să părăsească încăperea şi acces la internet. Cîştigătorii au fost selectaţi pe baza mai multor criterii, cum ar fi corectitudinea şi eficienţa soluţiei găsite, durata timpului de rezolvare şi numărul de tentative de prezentare a rezolvării problemei pentru jurizare.

Cîştigătoarea concursului a fost desemnată echipa Universităţii de Stat din Moldova. Aceasta va fi distinsă cu premii şi va reprezenta Republica Moldova la concursul regional de programare pentru Europa de sud-est. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor în parteneriat cu Universitatea Tehnică în cadrul Zilelor TIC în Republica Moldova.

Moldpres