ÎN MOLDOVA A FOST ORGANIZATĂ ÎN PREMIERĂ CAMPANIA NOCTURNA BIBLIOTECILOR

Campania Nocturna Bibliotecilor s-a desfăşurat, pentru prima dată, ieri seară, în mai multe biblioteci din Chişinău şi din raioanele Cahul şi Rezina.

Directorul adjunct al Bibliotecii Naţionale pentru Copii ”Ion Creangă”, Eugenia Bejan, a menţionat că evenimentul a avut loc simultan în R. Moldova şi România în cadrul unui parteneriat între Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România şi Asociaţia Bibliotecarilor Moldoveni.

”Scopul acţiunii este de a promova lectura şi cărţile, precum şi serviciile bibliotecare. Am propus beneficiarilor - copiilor, adolescenţilor, părinţilor, bunicilor, cadrelor didactice şi tuturor doritorilor - un program extraordinar cu evenimente inedite”, a precizat Eugenia Bejan.

Manifestările au început la sediul central al bibliotecii cu un flashmob sub genericul ”Nu pierde seara asta. Vino la bibliotecă”, la care au participat elevi şi studenţi, ansamblul ”Paradis” de la Liceul ”Acad. C. Sibirschi”, condus de Victoria Braghiş. Tot aici a fost organizată o dezbatere cu adolescenţii la tema ”Lectura te face mai puternic?”.

Apoi, la filiala bibliotecii de pe strada 31 August 1989, ansamblul ”Plumb” în frunte cu liderul său Dan Pădure de la Liceul ”Spiru Haret” a prezentat programul muzical ”Rock pentru lectură”. În continuare a avut loc o licitaţie–schimb de cărţi sub genericul ”Ofer o carte bună”.

Campania s-a încheiat cu o seară a poveştilor prezentată de actriţa Mariana Bahnaru, Artistă a Poporului. ”A fost o seară extraordinară. Le-am citit copiilor mai multe poveşti, inclusiv poezia ”Povestea gîştilor” de George Coşbuc. A fost o discuţie despre animalele de campanie, precum şi despre faptul cît de important este să îngrijim de ele şi să fim buni unii cu alţii. Copiii şi părinţii s-au antrenat în discuţii şi m-au rugat să iniţiez la bibliotecă un club al poveştilor”, a afirmat pentru agenţie Mariana Bahnaru.

Sursa: Moldpres