ÎN ANUL 2015, MINISTERUL MEDIULUI SE VA AXA PE IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE LA CAPITOLUL MEDIU

Joi, 15 ianuarie 2015, vice-ministrul Mediului, Dorin Dușciac, a avut o discuție cu reprezentanții mass-media în cadrul unui club de presă. Principalele subiecte abordate de către jurnaliști au fost obiectivele Ministerului Mediului pentru anul 2015, dar și opinia oficialului despre situația politică din țară.

Dorin Dușciac a declarat că Ministerul Mediului se va axa, în anul 2015, în mod special, pe implementarea Acordului de Asociere la capitolul mediu, dar și  pe promovarea legii cu privire la gestionarea deșeurilor. Dușciac a subliniat că Republica Moldova are nevoie de un sistem integrat de gestionare a deșeurilor, de elaborare a strategiilor sectoriale, dar și de reforme instituționale concrete. Pentru atingerea a cestui obiectiv, „în fruntea ministerelor ar trebui să fie aleși oameni necompromiși, bine intenționați, și cu o reputație imaculată”, a mai spus Dorin Dușciac.
Vice-ministrul a reiterat că Agenția „Moldsilva” ar trebui să revină sub gestiunea Ministerului Mediului. Oficialul s-a referit la problemele de gestionare frecvent întîlnite în cazul rîurilor Nistru și Prut.

Oficialul a menționat că ar fi necesară o colaborare mai strînsă între Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Piscicol din țară, pentru a evita cazurile de braconaj sau administrare incorectă a fîșiilor de rîu. În opinia vice-ministrului, țara noastră trebuie să-și mențină parcursul european, fapt care ar contribui substanțial la o mai bună dezvoltare a țării. Cît privește importanța societății civile, demnitarul consideră oportună introducerea în programul școlar al unui curs de educație ecologică pentru clasele a VI-a sau a VII-a.