MUNTENEGRU: 19 ROMÂNI AU MURIT ŞI 29 AU FOST RĂNIŢI ÎNTR-UN ACCIDENT DE AUTOCAR

Un număr de 19 români au murit, iar alţi 29 au fost răniţi în Muntenegru după ce autocarul cu care se deplasau s-a prăbuşit duminică într-o prăpastie, a informat televiziunea de stat muntenegreană RTCG, citînd surse din rîndul poliţiei.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea de munte, la circa 30 de kilometri nord de Podgorica. "Majoritatea persoanelor acccidentate suferă răni foarte grave", a menţionat un cadrul medical de la un spital din Podgorica, Vladimir Dobricanin. Premierul muntenegrean, Milo Djukanovic, a venit la spital pentru a-i vizita pe cei răniţi. Autocarul care, potrivit unui supravieţuitor, mergea spre Tivat, pe coasta adriatică a Muntenegrului, a derapat pe un pod la Zdijelo, în apropierea mănăstirii Moraca, şi s-a prăbuşit 40 de metri într-o prăpastie. După cum au declarat martori oculari, autocarul a lovit balustrada de siguranţă a podului la ieşirea dintr-un tunel şi a căzut în prăpastie în jurul orei 18.00, ora României.

Peretele prăpastiei este foarte abrupt în această zonă şi acoperit de pădure, astfel că resturile autocarului erau practic invizibile de pe pod. Poliţişti, membri ai echipelor de salvare şi prim-ajutor, dar şi locuitori din regiune care se aflau duminică la mănăstirea Moraca au luptat duminică seară pentru evacuarea răniţilor.