MULŢI, DAR PROŞTI

Dar există popoare proaste?

Autor: Mihai GIURGEA

Poporul român – ultimul la inteligenţă

Studiul a fost făcut în mai multe universităţi europene. Rezultatele pentru România au fost prezentate la Viena, de conferenţiar dr. Anca Dobrean.

Seful catedrei de Psihologie din Cluj, dr. Daniel David, comentează:

“Suntem pe ultimele locuri şi în ceea ce priveşte Inteligenţa! Inteligenţa evaluată cu Testul RAVEN – unul din cele mai riguroase şi mai utilizate teste de inteligenţă la nivel internaţional – se referă la inteligenţa generală nonverbală.”

Inteligenta nonverbala! Deci problema nu e lipsa de cunoştinţe. Nu sunt diplomele. Nu e ceva care se poate rezolva prin “educaţie”. E mult mai gravă!

Pur şi simplu, românilor nu le funcţionează creierul la fel de bine ca altor popoare. Ca şi cînd ai compara un computer Intel de azi, cu un Commodore de acum 30 de ani: problema nu e de software, ci de hardware. Un prost care face şcoala nu devine deştept: devine un prost cu diploma.

În ultimii 60 de ani, o bucata mare din poporul român a involuat şi a devenit o specie inferioara.

Românii, veriga de legătura între germani şi…maimuţe

Prostia românilor e confirmata de profesorul Richard Lynn (Universitatea din Ulster), care a făcut un clasament al Europei:

  • Locul I, Germania: IQ 107
  • Media europeana: IQ 100
  • România: IQ 94
  • Cimpanzeii: IQ intre 70-95

“Românii e deştepţi”? Ha! Prostul nu e prost destul, pînă nu e şi fudul.

“Dar olimpicii noştri, cu care ne mîndrim?”

Dacă întrebi asta, cititorule, ţi-ai pus singur ştampila-n frunte:

  • Pentru că olimpicii noştri, nu sunt “ai noştri”. Tu n-ai nici un merit. Şi numai proştii se laudă cu meritele altora (că n-au cu ce altceva).
  • Pentru că olimpicii noştri, nu prea sunt nici olimpici. Diplomele alea, cu care se mîndreşte naţia la televizor, sunt, în general, diplome de… participare! Care se dau tuturor concurenţilor. Prezenta elevilor români în finalele competiţiilor internaţionale este în realitate minimă. Iar efectiv, pe podium, rar ajunge vreun român!

Prostia la români:

  • Incapacitatea de a prevedea viitorul, deşi au date clare despre prezent. Angajaţii Oltchim ştiau că uzina lor era pe pierdere, dar nu şi-au căutat altceva de lucru: acum sunt şomeri. Traian Băsescu ştia că e criză în Europa şi SUA, dar a zis că “pe noi criza nu ne va atinge”: acum e terminat politic. Azi, USL ştie că România cheltuieşte mai mult decît produce, dar crede că va rămîne la putere. Ce-i uneşte pe Băsescu, pe USL şi pe simplii bugetari? Prostia.
  • Incapacitatea de a vedea legătura dintre cauză şi efect. Sălbaticii din colonii nu înţelegeau legătura între detunătura puştilor europene şi gaura de glonţ din piept. Şi mureau pe capete. Românii nu înţeleg legătura între criza de bani a Statului şi neplata pensiilor şi salariilor. Şi vor muri pe capete.
  • Incapacitatea de a învăţa din experienţă: cine dă de doua ori cu capul de prag, ăla e prost. În 23 de ani, românii au dat de 7 ori, la 7 alegeri, dar mulţi tot mai speră să vină un politician “bun, cinstit, cu drag de popor”. Care să scoată ţara din criză, să facă rost de 35 de miliarde de euro anual pentru pensii şi salarii, să nu fure nici 1 euro – şi totul, pe un salariu de 6.000 de lei pe lună. Ha-ha-ha!
  • Optimismul nejustificat. Românii plecaţi în Spania, Italia, Marea Britanie, sunt cei mai optimişti locuitori ai ţărilor respective (sondaj Gfk). Cică au lăsat răul în România şi acum nu li se mai poate întîmpla nimic. Spaniolii, italienii şi englezii nu sunt la fel de zîmbitori. Faptul că rămîi optimist, deşi totul se prăbuşeşte în jur şi logic ar fi să fugi la adăpost, arată că ai o inteligenţă inferioară şi inadaptată pentru supravieţuire. Fericiţi cei săraci cu duhul!
  • Simpatia faţă de proşti şi incompetenţi. Mila apare atunci cînd te imaginezi în locul altcuiva şi te gîndeşti că ţi se poate întîmpla şi ţie ce i se întîmplă lui. Unui om normal nu-i e milă de o piatră, pentru că îşi dă seama că nu poate ajunge niciodată în locul pietrei. Deci mila faţă de inadaptaţii social arată că ai fost deja în situaţia de prost şi incompetent: spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti.
  • Gîndirea de turmă în locul gîndirii individuale. Cine nu gîndeşte cu capul lui şi se ia după alţii, arată că nu-şi poate folosi propriul creier şi preferă să lase altora responsabilitatea deciziilor care-i afectează viaţa. Argumentul autorităţii (“unde-ai mai văzut tu aşa ceva?” sau “dacă cumpără Elena Udrea apartamente, cumpărăm şi noi; ştie ea ce ştie“) este cea mai clară dovadă a unui creier subdezvoltat.
  • Aderenţa la creştinism şi socialism. Ambele promovează mila şi solidaritatea socială faţă de cei slabi. Şi ambele promit un viitor mai bun, dacă renunţi la gîndirea ta personală şi le asculţi comandamentele.
  • Goana după diplome. 90% dintre români se declară gata să plătească pentru o diplomă de facultate. Însă absolvenţii români sunt dispreţuiţi la angajare, pentru că sunt analfabeţi şi incapabilii. Nici măcar Ministerul Educaţiei nu vrea să mai recunoască diplomele româneşti. Deci cît de prost trebuie să fii, să consumi şi ani şi bani, pe o bucată de carton colorat?
  • 40% dintre români citesc prost sau nu ştiu să citească.
  • 42% dintre români cred că Soarele se învîrte în jurul Pămîntului. Iar 7% au răspuns că… nu ştiu. Total: 49% sălbatici.
  • 32% dintre români sunt absolut convinşi că există oameni posedaţi de diavol.

Poporul român a demonstrat că zicala “proşti, dar mulţi”, e greşită. În realitate, oricît de mulţi aţi fi, e uşor să fiţi călcaţi în picioare, umiliţi şi furaţi, cu condiţia să fiţi prosti. Şi sunteţi.

Mîndria de a fi român

Nu poţi să fii mîndru de o ţară de „rahat” decît după ce cureţi „rahatul” şi lustruieşti ţara.

A, e prea greu? Ţi-e milă să-i laşi pe proşti fără ajutoare sociale, să moară de foame? Ţi-e milă să-i laşi fără medicamente gratis? Ţi-e milă să-i obligi să muncească 16 ore pe zi? Ţi-e milă să pui biciul pe ei? Nu vrei să faci discriminări? Atunci degeaba ascunzi rahatul şi îţi lauzi ţara. Că pute! Te dă de gol!

Noi consideram, astăzi, că există un singur popor român, format din oameni cu drepturi egale, dar e o greşeală.

E clar că România s-a rupt în două. În clipa asta, există două popoare româneşti: unii sunt oameni, alţii nu. Unii au de ce să se mîndrească, alţii nu. Unii vor supravieţui crizei, alţii nu. Iar ăia care supravieţuiesc, sigur n-au nici un fel de milă!

Tu în care Românie eşti, cititorule?

Subtitlul aparţine redacţiei.