MOTORINĂ ADUSĂ DIN REGIUNEA TRANSNISTREANĂ VÎNDUTĂ CLANDESTIN ÎN CAPITALĂ

Circa 2 tone de motorină fără acte de provenienţă au fost depistate de oamenii legii într-un depozit clandestin la o întreprindere privată situată pe strada Munceşti, din sectorul Botanica al capitalei. Motorina era depozitată în cisterne dotate cu pompe şi furtunuri speciale de alimentare directă a unităţilor de transport.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Poliţie a municipiului Chişinău, motorina era adusă ilegal din regiunea transnistreană, de către un tînăr în vîrstă de 26 ani, originar din oraşul Căuşeni. În timpul percheziţiilor autorizate, oamenii legii au depistat înscrisuri de ciornă, privind evidenţa cantităţilor de petrol transportate şi comercializate ilegal. Tînărul nu a putut prezenta niciun document care i-ar permite comercializarea produselor petroliere pe teritoriul capitalei.

Un alt tînăr în vîrstă de 25 ani, domiciliat în comuna Dobrogea, mun. Chişinău, a nimerit în vizorul poliţiştilor în timp ce alimenta cu motorină microbuze de pe ruta 175. Din portbagajul şi habitaclul automobilului au fost ridicate aproximativ 200 de litri de motorină. Acesta a recunoscut că activa în mod ilegal şi că ar fi vîndut în ziua respectivă motorină la preţul de 14,50 lei per litru şoferilor de maxi-taxi. La staţiile PECO un litru de motorină este vîndut la preţul de 17,60 lei.

În ambele cazuri cantităţile de petrol au fost ridicate şi sigilate în depozitul special de păstrare a probelor delicte, iar suspecţilor le-a fost întocmit cîte un proces-verbal cu aplicarea sancţiunilor a cîte 3 mii de lei.

Sursa: IPN