Motivele pentru care Plahotniuc a ales razboiul total impotriva moldovenilor si a intregii lumi

Puţini poate că îşi mai amintesc că, în urmă cu circa un an, scriam că Vladimir Plahotniuc avea, atunci, şansa ca să-şi negocieze libertatea. A ratat-o, iar acum a devenit captivul sinucigaş al demenţei cu care şi-a clădit un cult al personalităţii de care au devenit dependenţi, din raţiuni financiare, toţi mercenarii care-l apără cu o disperare la fel de sinucigaşă

În disperarea lui clinică, înţelege că nu mai are unde fugi şi că va pierde totul. Singurii bani pe care şi-i poate salva sunt cei lichizi, adică cei puşi sub saltea. Vreau să reţineţi o nuanţă pe care sunt sigur că o să v-o amintiţi: la jefuirea bugetului naţional care se săvîrşeşte în continuare, un participant activ, complice şi, fireşte, vinovat, este Banca Naţională. Guvernatorul acesteia are obligaţia să blocheze absolut orice transfer bănesc dubios dintr-un cont în altul şi să apese pe butonul roşu ŞI în cazul unor bănci  străine care operează CU DOLARI. Înţelegeţi că şi pe fruntea actualului guvernator scrie „puşcărie”?

Plahotniuc a realizat performanţa de a dezonora Statul Republica Moldova prin foştii lui reprezentanţi de seamă, începînd cu fostul premier Filip pînă la ultimul şefuleţ, prin aceea că gradul de corupţie în care au ajuns îi obligă să rămînă alături de el pînă la moarte. Din această pricină, primejdia este mare, căci nu vor ezita să ucidă pe oricine îi contestă. Începînd cu Plahotniuc, toţi ştiu că nu pleacă, pur şi simplu, din funcţii, ci şi că îi aşteaptă ani grei de puşcărie supliniţi cu confiscarea tuturor averilor. De aceea şi spuneam că „Andrei Năstase ministru de Interne” este cel mai negru coşmar al lui Plahotniuc!

De felu-mi, sunt optimist, dar în ceea ce priveşte MODUL în care Plahotniuc va ceda Puterea nu am nici o doză de optimism. I-am tot urmărit chipul şi reacţiile, la fel i-am studiat şi pe cei care-l susţin. Plahotniuc i-a pregătit pe toţi ca să ucidă pe oricine li se opune cu convingerea că ucid în numele alegerii lor, nu în numele lui Plahotniuc! Înţelegeţi ce vreau să sugerez? (Mihai CONŢIU)