MOTIUNEA CONTRA GUVERNULUI FILIP A FOST RESPINSA

Parlamentul nu a susținut moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Pavel Filip. Astfel, pentru demisia executivului au votat doar deputații din PSRM, PLDM și PCRM, în total 30 de deputați. Filip a citit discursul de pe foaie în care a atacat semnatarii moțiunii, în special PLDM, dar și a lăudat activitățile sale în fruntea executivului.

Filip a catalogat moțiunea drept „un exercițiu confuz din punct de vedere ideologic, și este demagogic”.

„Domnii deputați PLDM ar fi trebuit să-și amintească atunci cînd au semnat pentru moțiune de taxele de protecție care le impunea fiscul și vama atunci cînd le controlau”, a declarat Filip, care a amintit și de criza de la BEM.

„Resping total manipularea prin care se pun în spatele acestui guvern consecințele furtului miliardelor. Acest guvern chiar face, nu se face că face”, a mai menționat Filip.

 

Întrebările de la deputați

„Unde erați voi atunci? Dumneavoastră ați fost ministru în toate guvernele de pînă acum. Peste 15-20 de ani PD nu va fi. Atunci cînd copiii vor achita taxe vor vorbi de guvernul FIlip, cel care a legalizat. Voi conștientizați responsabilitatea care v-ați asumat-o?”

„Guvernul este responsabil de proiectul aprobat și trimis Parlamentului. Dacă aveți alte soluții, de ce nu le spuneți care sînt de fapt? Dacă este o critică fără propuneri, înseamnă populism. Nu toată datoria va fi pusă pe umărul cetățenilor RM. Este o perioadă de răgaz în care să avem posibilitatea să întoarcem o parte cît mai mare din suma furată”, a răspuns Filip.

Și deputatul PLDM, Maria Ciobanu a intervenit. „Sînteți o persoană votată în 7 minute, votată de o majoritate parlamentară încropită? De ce nu ați veni în Parlament la solicitarea PLDM? Sînteți un om docil stăpînului dumneavoastră, Vlad Plahotniuc”, a declarat aceasta.

„Vă rog foarte mult să nu atrageți în jocuri politice guvernul actual. Eu știu că voi sînteți deprinși să aveți un stăpîn dar acum se lucrează altfel”, a fost răspunsul lui Filip.

După luările de cuvînt, parlamentul a respins moțiunea de cenzură după ce pentru document s-au expus 30 de deputați.

Sursa: agora.md