„MOSCOVA NU CREDE ÎN LACRIMI”, MAI ALES ÎN RĂCNETELE LUI BĂSESCU!

Rusia avertizează România pentru declaraţii "anti-ruse" ale preşedintelui Băsescu privind Ucraina

Rusia a avertizat, Vineri, România, pe tema unor declaraţii "anti-ruse" ale preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu criza din Ucraina, Moscova subliniind că o deteriorare a relaţiilor nu este în folosul nici uneia dintre cele două părţi, relatează AFP.

"Rusia a observat o serie de noi declaraţii anti-ruse ale preşedintelui Traian Băsescu", afirmă Ministerul rus de Externe, într-un comunicat.

"Liderul român a acuzat Rusia de comiterea unei «agresiuni împotriva Ucrainei» la ceremoniile de aniversare a 10 ani de la intrarea României în NATO", precizează Ministerul rus de Externe, adaugînd că şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, nu a respins această declaraţie.

"Se poate ghici în spatele acestor atacuri intenţia clară a Bucureştiului de a ignora adevăratele cauze ale crizei din Ucraina", a adăugat diplomaţia rusă.

"Această retorică anti-rusă la nivelul conducerii statului român (...) nu este în interesul nimănui", mai arată comunicatul Ministerului rus de Externe.

România a denunţat, în Martie, "agresiunea" rusă în Crimeea şi referendumul "ilegal" care a condus la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. Preşedintele Traian Băsescu a pledat pentru "repoziţionarea" forţelor NATO în Europa.

Textul de mai sus, iubite cititorule, l-am preluat integral de pe Realitatea.net. Chiar dacă România este membră a Pactului Nord-atlantic, importanţa preşedintelui român, în această alianţă militară, este echivalentă cu cea a preşedintelui moldovean Nicolae Timofti, adică nulă. În esenţa sa, dat fiind şi trecutul lui securisto-ceauşist, Băsescu nu este anti-rus. Declaraţiile lui belicoase faţă de Rusia nu sunt altceva decît gudurări slugarnice pe lîngă americani.

Băsescu este un preşedinte de mîna a treia. Americanii şi europenii, iar aici este vorba despre oficialii de cel mai înalt rang, ştiu că preşedintele român conduce fraudulos ţara. În pofida tuturor slugărniciilor sale, Casa Albă are ferecate porţile pentru el. Chiar nu se întreabă nimeni de ce? „Amănuntele” acestea, fireşte, le ştiu şi ruşii, iar reacţiile lor sunt, pur şi simplu, convenţionale.

Băsescu are nevoie de un război provocat de Rusia ca de aer. Numai aşa, în mod excepţional, şi-ar putea prelungi mandatul de preşedinte, căci, altminteri, logica juridică elementară îl trimite direct în puşcărie după ce va părăsi Cotroceniul. Fireşte că rîndurile pe care le citiţi nu sunt nici pe departe o pledoarie faţă de poziţia Rusiei în acest context, ci doar vor să releve penibilul situaţiei lui Băsescu. Aşa cum s-a întîmplat şi cu „proiectul lui pentru R. Moldova”, faţă de care a primit ordin să-l abandoneze, la fel s-ar putea întîmpla şi cu „anti-rusismul lui” dacă mai-marii lumii vor decide că nu este cazul să declanşeze un război mondial.

„Moscova nu crede în lacrimi” şi din cauză că, probabil, ştie să le genereze altora, dar în cele ale lui Băsescu – niciodată! Preşedintele român este deja celebru pentru lacrimile lui la comandă!

Oricît ar părea de aiurea, suntem, totuşi, nevoiţi să scriem şi aceste rînduri. Păcat că România nu este condusă de adevăraţi români, la fel cum Rusia şi America sunt conduse de adevăraţi ruşi şi americani!

M.C.