Moscova anunta ca epidemia intra intr-o noua faza in contextul in care nu se respecta carantina

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat Duminica aceasta că epidemia de coronavirus a intrat într-o nouă fază în contextul în care numărul total al cazurilor confirmate în Capitala Rusiei a depăşit 1.000, iar mulţi moscoviţi au continuat să iasă în pofida apelurilor de a sta acasă, informează Reuters, scrie agerpres. Autorităţile din Moscova, cea mai afectată zonă din Rusia, au închis magazine şi zone de agrement încă de Sîmbătă şi le-au cerut moscoviţilor să stea acasă în acest weekend, decretat nelucrător de către Preşedintele Vladimir Putin. Dar cel puţin 52.000 de oameni au ieşit la plimbare Sîmbătă în parcurile din oraş, iar mulţi bătrîni au călătorit extensiv în vasta reţea de transport public a oraşului, a scris pe site-ul său primarul Sobianin.

„Situaţia cu răspîndirea coronavirusului a intrat într-o nouă fază. Peste 1.000 de cazuri de îmbolnăviri au fost deja înregistrate în Moscova. Nimeni nu este sigur. Un exemplu cu nefericitele oraşe italiene şi spaniole, ba chiar şi New Yorkul, unde zeci şi sute de oameni mor în fiecare zi, se află sub ochii voştri”, a scris edilul Moscovei.

Potrivit cifrelor oficiale, numărul cazurilor confirmate în Rusia a crescut cu 270 în 24 de ore, ceea ce face ca numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 să fie de 1.534. Nouă oameni au murit de coronavirus, şapte dintre ei la Moscova.