Morti suspecte intr-un spital din SUA pentru fosti militari

Autorităţile americane anchetează mai multe morţi suspecte survenite la un spital pentru foşti militari, dintre care două au fost reclasificate drept omucideri după autopsii care au dezvăluit injecţii inexplicabile cu insulină. Inspectorul general al Ministerului pentru Foşti Combatanţi a anunţat, într-un comunicat, că anchetează asupra „unor posibile acte condamnabile care au dus la moartea unor pacienţi la centrul medical Louis A. Johnson din Clarksburg, în Virginia de Vest”, notează AFP, citată de Agerpres. „Se pare că ei au fost victimele unei crime”, a adăugat, la Fox News, secretarul Foştilor Combatanţi, Robert Wilkie, exprimîndu-şi speranţa că ancheta va ajunge rapid la o concluzie.

Potrivit senatorului Joe Manchin, investigaţiile au început în Iulie 2018, după ce medici au semnalat niveluri de zahăr foarte scăzute la opt pacienţi, fără cauze medicale. Investigaţiile se concentrează asupra unei persoane care nu mai este în contact cu pacienţii din spital.

Autopsii au fost efectuate Iarna aceasta asupra a cel puţin doi pacienţi decedaţi la numai o zi distanţă, în Aprilie 2018. Ele au dezvăluit că cei doi octogenari au murit în urma unor injecţii cu insulină de care ei nu aveau nevoie, iar morţile lor au fost reclasificate drept omucideri.

Insulina, necesară în tratarea diabetului, este periculoasă pentru persoanele neafectate de această boală, pentru că face să scadă nivelul de glucoză din sînge şi poate duce la comă, chiar la deces. (Sursa: Agerpres)