MORBIDITATEA PRIN VIROZE A DEPASIT PRAGUL EPIDEMIC DE DOUA ORI

În ultima săptămînă morbiditatea prin viroze a depăşit pragul epidemic de două ori, a anunţat pe 3 martie Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat.

În ultimele şapte zile acest indicator a constituit 621,3 cazuri la 100 de mii de persoane, în timp ce pragul epidemic este de 309,96 la 100 de mii de persoane.

Numărul cazurilor de gripă clinică sezonieră a sporit de 2,3 ori în comparaţie cu săptămîna precedentă. Totodată, numărul cazurilor de viroze a crescut de 1,4 ori.

În context, Liceul Teoretic nr. 1 din oraşul Briceni, Gimnaziul şi Grădiniţa din satul Cairaclia, raionul Taraclia, și-au reluat activitatea. Aceste instituţii au fost închise la 25 februarie de către Centrele de Sănătate Publică teritoriale, din cauza numărului mare de copii cu viroze sau gripă.

De la începutul sezonului rece în ţară s-au înregistrat 742 de cazuri de gripă, dintre care 120 au fost confirmate prin teste de laborator. Şapte persoane au murit din cauza complicaţiilor, provocate de gripa A H1N1 sau cea de tip B.