MORATORIUL ASUPRA CONTROLULUI DE STAT A FOST PRELUNGIT

Guvernul a aprobat prelungirea moratoriului instituit asupra controlului de stat cu încă trei luni, începînd cu 1 iulie 2016. Măsura vine să asigure condiţii favorabile pentru dezvoltarea mediului de afaceri şi previne abuzurile sau verificările neîntemeiate în ceea ce-i privește pe antreprenori.

Premierul a precizat, totodată, că există o evoluție bună a soluțiilor propuse pentru a însănătoși modul de funcționare al relației stat-mediu de afaceri: „A avea un mediu de afaceri atractiv nu este doar un angajament pe care l-am luat în fața partenerilor noștri, inclusiv prin Foaia de parcurs, dar este, în primul rînd, un pariu cu noi înșine. De aici pornesc toate posibilităţile de dezvoltare a Republicii Moldova. Avînd un mediu de afaceri favorabil, vom putea atrage investiţii, achita salarii, acumula impozite în bugetul de stat şi achita indemnizaţiile sociale”, a mai spus Premierul Pavel Filip.

Referindu-se la importanţa deciziei luate, Prim-ministrul a evidenţiat că moratoriul instituit la începutul anului 2016 n-a prejudiciat sistemul economic al ţării, ci dimpotrivă, a facilitat desfăşurarea activităţii de întreprinzător pe teritoriul Republicii Moldova. În acelaşi timp, prelungirea moratoriului vine să susţină reforma sistemului controalelor de stat şi va permite oamenilor de afaceri să activeze fără presiuni, pînă la intrarea în vigoare a modificărilor legislative promovate de Guvern.

Sursa: Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului RM