MOMENT DE RECULEGERE PE AEROPORTUL DIN BRUXELLES, LA UN AN DE LA CELE MAI SINGEROASE ATENTATE TERORISTE DIN CAPITALA BELGIANA

Pe aeroportul internațional din Bruxelles a fost păstrat miercuri dimineața un minut de reculegere, la împlinirea unui an de la atentatele teroriste de la 22 martie 2016, transmit DPA și AFP.

Liniștea s-a lăsat pe Zaventem la ora 7.58 a.m. (06.58 GMT), momentul în care acum un an s-a auzit prima explozie în sala de plecări, urmată în scurt timp de o a doua deflagrație.

Regele Filip și regina Mathilde au omagiat victimele și primii salvatori în cadrul unei ceremonii desfășurate în sala de plecări a aeroportului, în timpul căreia au fost citite numele celor 16 oameni care au murit în acest prim atac.

La 22 martie 2016, doi kamikaze și-au detonat centurile explozive în terminalul aeroportului, ei fiind inițial însoțiți de un al treilea terorist care a fugit și a fost capturat două săptămîni mai tîrziu. Apoi, la ora locală 09:11, un alt jihadist a lansat un atac sinucigaș în stația de metrou Maelbeek. Atentatele au provocat 32 de morți și peste 320 de răniți.

Sursa: Agerpres