MOLDOVENII AU VORBIT LA TELEFONUL MOBIL PESTE 4,5 MILIARDE DE MINUTE

Moldovenii au vorbit la telefonul mobil, în nouă luni, peste 4,5 miliarde de minute, cu 9,7 la sută mai mult decît în aceeaşi perioadă a anului precedent, arată un raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Traficul de voce a crescut pe fondul unei diminuări uşoare a numărului de utilizatori ai acestui tip de telefonie, explică experţii ANRCETI. Totodată ei constată o evoluţie impresionantă a numărului de SMS-uri expediate, care a înregistrat o creştere cu 83,5 la sută, pînă la 887,6 milioane.

Potrivit datelor prezentate de furnizorii de comunicaţii mobile (Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom), traficul mediu lunar per utilizator al serviciilor de telefonie mobilă s-a majorat cu 6,1 la sută şi a constituit 208 minute, iar numărul mediu lunar de SMS-uri expediate de un utilizator - cu 79,5 la sută şi a alcătuit 27.

Sporirea volumului de trafic în reţelele mobile a generat însă o creştere neînsemnată a veniturilor obţinute de cei trei furnizori din vînzarea serviciilor de telefonie mobilă. Veniturile au crescut per total cu doar 0,1 procente şi au însumat 2 miliarde 645,1 milioane de lei.

Sursa: Moldpres