MOLDOVEANUL CARE AR FI PUTUT PROVOCA IN ITALIA O TRAGEDIE: „LA MINE IN TARA NU E CEVA GRAV”

Judecătorii italieni au decis că moldoveanul care a circulat cu 100 km/h pe o stradă pietonală aglomerată din Italia să fie plasat în arest preventiv. Acesta a refuzat să răspundă la întrebările procurorilor în timpul interogatoriului, scrie lastampa.it.

Moldoveanul Vasile Vartic în vîrstă de 32 de ani va rămîne în arest preventiv, după o cursă nebună cu un automobil furat pe o stradă pietonală aglomerată din orașul italian Savona.

Bărbatul este acuzat de tentativă multiplă de omor și furtul unui autoturism. În timpul interogatoriilor el a refuzat să explice procurorilor de ce a circulat cu mare viteză și farurile stinse. Vasile Vartic a declarat doar faptul că în Republica Moldova „o astfel de abatere nu este ceva grav”.

Italienii care au fost martorii incidentului sînt revoltați de isprava moldoveanului și solicită pedepsirea acestuia. Unii au comparat acest incident cu tragedia din orașul francez Nisa, cînd un tunisian a ucis cu ajutorul camionului peste 80 de persoane, care se aflau pe strada pietonală Promenade des Anglais.

Sursa: agora.md