MOLDOVAS-A CLASAT IN TOP 10 LA EUROVISION

Concursul Eurovision 2018 a fost cîștigat de reprezentanta Israelului, Netta Barzilai, cu melodia „Toy”.

Trupa DoReDos, care a reprezentat Republica Moldova în acest an la Eurovision, s-a clasat pe locul 10 din 26. DoReDos au interpretat melodia „My Lucky Day”, aducînd pe secna de la Lisabona ceva din atmosfera Americii anilor 50. Echipa din Moldova a primit un total de 209 puncte, relatează sputnik.md.

Concursul Eurovision 2018 a fost cîștigat de reprezentanta Israelului, Netta Barzilai, cu melodia „Toy”. Reprezentanta Israelului a obțiut cel mai mare punctaj - 529 de puncte.

Pe locul doi şi trei s-au clasat Cipru cu 436 de puncte şi Austria cu 342 de puncte.

Moldovenii au intrepretat piesa ”My Lucky Day”, scrisă de interpretul rus, Filipp Kirkorov și scoțianul John Ballard.

Concursul Muzical Eurovision 2018 a avut loc la Lisabona, Portugalia, în urma victoriei țării la ediția din 2017 organizată în Kiev, cu piesa „Amar pelos dois”, interpretată de Salvador Sobral.

Preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, i-a felicitat pe reprezentanţii trupei DoReDos pentru prestaţia de la concursul din Portugalia.

„Felicitări ”DoReDos” pentru prestația impresionantă de la Lisabona. Ne-ați dăruit emoții frumoase și ne-ați făcut să fim mîndri pentru țara noastră.

Mă bucur pentru faptul că talentul și măiestria voastră au fost apreciate inclusiv prin acordarea diplomei ”Pentru cea mai bună prezentare scenică a piesei”.

Mulțumiri aparte prietenului meu, Artist al Poporului din FR, Filip Kirkorov care a fost alături, i-a încurajat și i-a susținut pe interpreții moldoveni pe întreaga perioadă a acestei competiții muzicale – Eurovision-2018. Vă așteptăm în ospeție! Bravo, ”DoReDos”!”, a scris Igor Dodon pe o reţea de socializare.