MOLDOVA SUB TEROAREA LUI PLAHOTNIUC

Guvernanţii care fură, au furat şi vor să mai fure

Profilurile celor „dispuşi” să voteze PDM şi „candidaţii independenţi” ai acestui partid sînt dintre cele mai dezonorante, ignorante, cinice şi potrivnice interesului naţional al ţării şi al moldovenilor, în general. Acum, ţara se află sub cea mai cumplită teroare instaurată de către PDM, aşa-zisul partid de guvernămînt. Spun „aşa-zisul partid de guvernămînt” pentru că, în realitate, PDM înseamnă Vladimir Plahotniuc. Să vedem cît de ignorant, cinic, lipsit de onoare şi inamic al moldovenilor poate fi cineva care votează PDM şi pe Plahotniuc în condiţiile pe care le voi expune mai jos!

PDM se laudă că a asfaltat „drumurile Moldovei”, în condiţiile în care s-au spălat milioane, iar asfalturile turnate de mîntuială au început să fie înlăturate de prima zăpadă mai serioasă, riscînd ca în Primăvară să devină o amintire. Banii utilizaţi şi din care s-a furat masiv nu au fost ai PDM şi nici ai Guvernului, ci sînt banii contribuabilului moldovean şi bani deturnaţi din cei acordaţi împrumut de către instituţiile financiare internaţionale pentru cu totul alte proiecte.

PDM se mîndreşte cu „Proiectul Arena Chişinău”. Acesta este un „proiect” prin care se spală bani din miliardul furat, din care se fură iarăşi prin însăşi construcţia acesteia, fie şi prin aceea că firma constructoare e una „de familie politică”, iar acest edificiu, în final, va fi proprietatea privată a cuiva care o va exploata după bunul său plac.

De trei ani de cînd are puterea absolută în Stat, PDM nu a făcut nimic pentru recuperarea miliardului furat şi nici pentru prinderea şi pedepsirea autorilor furtului. Mai mult decît atît, Ilan Şor, principalul operator al deturnării furtului, este folosit de Plahotniuc pe post de denunţător semioficial spre a-şi închide oponenţii politici, îi ţine condamnarea penală în suspans, timp în care, tot din bani furaţi, l-a lăsat să se transforme într-un fals Mesia şi Mecena pentru înfometaţii din Orhei care deja gîndesc numai cu stomacul ori curul. Pe lîngă Şor, Plahotniuc îi mai protejează şi pe alţii implicaţi în „legiferarea” furtului miliardului, aşa cum sînt Dorin Drăguţanu, Iurie Leancă, Valeriu Lazăr, şefii din Procuratură, MAI, SIS etc. Despre acapararea aeroportului şi adevăratul stăpîn din umbră al acestuia nu mai scoate nimeni o vorbă, de parcă ar fi fost o normalitate.

PDM şi Guvernul se laudă că au renovat/reconstruit grădiniţe, şcoli şi spitale. Minciună golănească! Toate acestea s-au făcut prin finanţări româneşti şi europene, care nu au nici o legătură cu guvernarea PDM, mai ales că acestea au demarat cu mai mulţi ani înainte.

Plahotniuc îi minte pe moldoveni atunci cînd le dă ajutoare băneşti şi creşteri salariale fără să-i atenţioneze că vor deveni de zece ori mai săraci decît sînt acum pînă spre începutul Verii, iar asta dacă el va stăpînii în continuare ţara, căci preţul unui kilogram de carne de atunci va fi cu cel echivalent al unui televizor de astăzi. Pînă la sfîrşitul acestui an, un euro ar putea să echivaleze cu 50 de lei. Dacă va rămîne la Putere, abia atunci moldovenii vor învăţa ce înseamnă să fii biciuit în plină stradă de oameni ca Ţuţu şi cei ca el din subordinea lui Plahotniuc. Totodată, moldovenii nici nu vor mai putea circula liber (călători sau emigra) în Occident sau în Rusia din cauza izolării ţării de către Plahotniuc. Veţi vedea dacă-l votaţi!

Bugetarii vor deveni slugile cele mai exploatate ale posibilului regim viitor Plahotniuc, iar asta se pare că o şi simt deja. Singura lor şansă de salvare e să se revolte printr-un vot potrivnic. Şefii lor, care-i şantajează cu păstrarea locurilor de muncă dacă-i votează pe Plahotniuc şi PDM, care-i scot la mitinguri de susţinere şi îi obligă să semneze liste de adeziuni, se vor transforma în adevăraţi călăi pentru angajaţi, dată fiind supunerea lor deja demonstrată faţă de stăpînul lor, căci vor avea libertăţi absolute.

SIS, MAI, Procuratura, Justiţia şi toate celelalte instituţii ale Statului sînt aflate la cheremul exclusiv al lui, nu în slujba cetăţeanului. Asta o simte orişicare moldovean ajuns la judecata acestora atunci cînd este nedreptăţit de către „sistemul Plahotniuc”. Dacă va reuşi să-şi păstreze Puterea, ţara se va transforma într-un adevărat Stat poliţienesc. Fiind deja blocate absolut toate ajutoarele externe, instituţiile de forţă din Moldova lui Plahotniuc îi vor monitoriza cu stricteţe pe moldoveni spre a-i înregimenta în regim de muncă forţată.

Datorită furturilor care continuă şi acum, sub ochii noştri, ai celor bine informaţi, datorită crizei economice pe care guvernanţii au declanşat-o bine mascat încă din a doua parte a anului 2018 şi a izolării totale a ţării faţă de Vest şi de Est, dacă PDM şi Plahotniuc îşi vor menţine controlul dictatorial asupra Statului, se vor institui următoarele „reforme”: reforma teritorială prin revenirea la judeţe; se vor închide circa 35-40% şcoli şi grădiniţe, 60% universităţi şi circa 30% instituţii medicale; vor fi comasate într-o singură Primărie între 3 şi 6 sate, în funcţie de numărul de locuitori; vor fi desfiinţate Primăriile din satele şi orăşelele din suburbiile Chişinăului, urmînd a fi arondate actualelor Preturi care se vor transforma în Primării de sector, după modelul Bucureştiului; vor fi interzise avorturile în vederea creşterii natalităţii; Biserica va fi supusă impozitării; moldovenii nu vor mai putea călătorii în străinătate fără invitaţie notarială de la cineva din ţara de destinaţie şi cu garanţiile de rigoare, iar ca o chezăşie în cazul în care nu vor să mai revină în ţară, toţi moldovenii care vor dori să călătorească peste hotare vor fi obligaţi să depună o garanţie bănească la Banca Naţională echivalentă cu costul tuturor studiilor urmate pe banii Statului, începînd cu clasa întîi.

Dacă Plahotniuc va reuşi să-şi menţină în continuare controlul absolut asupra acestei ţări, Moldova o să devină o adevărată rezervaţie în mijlocul Europei, va fi izolată mai mult decît Coreea de Nord, iar asta pentru că el, pentru propria-i supravieţuire dictatorială, a declarat război deschis Rusiei, UE, SUA şi întregii lumi civilizate. O ştampilă cu inscripţia „votat” pusă pe numele lui, pentru PDM şi candidaţii independenţi susţinuţi de ei echivalează cu o semnătură prin care acel votant îşi dă acordul să devină întemniţat şi rob în propria-i ţară. Cu Plahotniuc, Moldova nu mai are viitor!

Kurt SOLOVIOV

Virginia Filip 22.02.2019 - 16:23

Noi cu hotii astia nu ajungem prea departe. Numai Maia Sandu si blocul ACUm pot scoate tara asta la lumina. Sa speram ca vedem in curand o speranta pentru noi, cei care am decis sa ramanem in tara.