MOLDOVA SI FRANTA TREBUIE SA INTENSIFICE RELATIILE ECONOMICE

Secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Republicii Franceze Harlem Desir a optat pentru intensificarea relaţiilor economice dintre ţara sa şi Republica Moldova. Poziţia a fost exprimată astăzi la Chişinău în cadrul unei întrevederi cu liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Vlad Filat.

Potrivit unui comunicat de presă al PLDM, Harlem Desir a subliniat că mulţi întreprinzători francezi vor să investească în Moldova, graţie oportunităţilor pe care le oferă Acordul de Liber Schimb.

„În cel mai scurt timp, Franţa va ratifica Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi UE. Acest acord este o pîrghie importantă, deoarece permite Moldovei să ajungă pe piaţa UE – una dintre cele mai mari din lume. Franţa va sprijini Republica Moldova în atingerea obiectivului său de apropiere de UE”, a spus oficialul francez. Acesta a menţionat că Prim-ministrul Republicii Franceze, Manuel Valls, va veni la Chişinău în cel mai scurt timp.

Liderul PLDM a remarcat că investiţiile franceze în economia Moldovei sînt relevante. Potrivit lui Vlad Filat, implementarea Acordului de Liber Schimb va consolida legăturile economice între cele două părţi.

Secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Franţei, Harlem Desir, efectuează astăzi o vizită la Chişinău. Acesta mai are programate întrevederi cu preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, prim-ministrul Chiril Gaburici şi viceprim-ministrul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.