MOLDOVA LA UN PAS DE A OBTINE 180 MILIOANE DE DOLARI DE LA FMI

Republica Moldova este la un pas de a obține un ajutor în valoare de aproape 180 milioane de dolari de la Fondul Monetar Internațional. Data pentru aprobarea deciziei în acest sens va fi anunțată în următoarele cîteva zile Declarația a fost făcută joi de ministrul de finanțe al Republicii Moldova, Octavian Armașu, pentru agenția de presă Reuters.

Potrivit lui Armașu, a fost nevoie de răbdare și de îndeplinirea unor cerințe tehnice extrem de complexe solicitate de FMI. „Totul decurge conform planului agreat și trebuie să așteptăm doar un pic pînă cînd toată informația necesară să fie gata pentru a introduce această chestiune pe ordinea de zi a ședinței consiliului de administrație al FMI”, a spus Armașu.

FMI și Uniunea Europeană au înghețat relația cu Republica Moldova în urma scandalului de corupție cu miliardul de dolari care anul trecut a aruncat țara în criză, reamintește sursa.

„Data ședinței a Comitetului Executiv va fi stabilită după ce vor fi puse în aplicare toate acțiunile anterioare. Vreo decizie de a amîna examinarea nu a fost luată”, a punctat Armașu.

Totodată, ministrul de finanțe a subliniat faptul că data plății ajutorului financiar din partea FMI nu are nicio legătură cu data alegerilor prezidențiale din această lună.

Sursa: Agora.md