MISTERE ADEVARATE, DAR NEELUCIDATE CARE INGROZESC PINA SI ASTAZI OMENIREA

Au existat numeroase crime sau dispariţii de-a lungul ultimului secol care pînă în prezent nu au putut fi elucidate. Poveştile de mai jos sînt cu atît mai terifiante cu cît sînt adevărate, însă inexplicabile.

Misterul vasului SS Ourgan Medan

În iunie 1947, o navă care naviga prin strîmtoarea Malacca a început să trimită mesaje SOS mai multor nave din zonă. Mesajul era următorul: "Toţi ofiţerii, inclusiv căpitanul, sînt morţi, întinşi pe jos în sala de comandă sau pe punte. Posibil tot echipajul este mort". Ulterior a urmat o pauză, înainte de ultima propoziţie "Am murit". O navă americană, Silver Star, a auzit mesajul şi s-a îndreptat spre vas pentru a investiga. Ajunşi la bord, au descoperit că toţi erau morţi, fiecare dintre victime avînd pe faţă o expresie de frică. Mai mult, braţele erau extinse ca şi cum ar încerca să se prindă de ceva. În timp ce Ourang era transportat spre mal, un incendiu s-a iscat la bord şi nava a explodat. Pînă astăzi nu se ştie ce s-a întîmplat la bordul vasului respectiv.

Uimitoarea poveste a Carolinei Walter

O tragedie a avut loc în Freiburg, Germania, în anul 1867 atunci cînd Caroline Walter, o tînără de doar 16 ani, a murit în condiţii suspecte. Sora ei a cerut unui sculptor să creeze deasupra mormîntului o sculptură în mărime naturală extrem de exactă. Bizar este faptul că în ultimii 148 de ani cineva pune acelaşi buchet de flori sub braţul sculpturii şi nimeni nu ştie cine face acest lucru.

Incidentul bizar din trecătoarea Dylatov

În 1959, nouă alpinişti experimentaţi s-au decis să urce pe versantul muntelui Ural din Rusia. În mod şocant, toţi au murit în moduri ciudate care nu pot fi explicate nici astăzi. Astfel, corturile lor erau întoarse pe dos şi pe lîngă ele au fost descoperite urme de tălpi dezgolite ce duceau în pădure. Acolo, au fost găsiţi doi morţi, îmbrăcaţi doar în lenjerie intimă. Căutările ulterioare au mai scos la iveală încă trei cadavre în zăpadă, în zona corturilor. Două luni mai tîrziu, ceilalţi patru au fost găsiţi căzuţi într-o crevasă, la 75 de metri adîncime, fiind îmbrăcaţi cu hainele celorlalţi morţi.

Claudiu POPA