MISIUNEA OSCE ÎN MOLDOVA VA MARCA A 20-A ANIVERSARE

Misiunea OSCE în Republica Moldova va marca în luna aprilie curent a 20-a aniversare printr-o serie de evenimente publice. Prima acţiune în acest sens a avut loc, pe 15 aprilie, în Grădina publică "Ştefan cel Mare şi Sfînt" din capitală, unde a fost vernisată o expoziţie fotografică.

În perioada 19-21 aprilie, Misiunea va participa la festivalul de film „Why Democracy?” (De ce Democraţie?), organizat de către o organizaţie non-guvernamentală. Ceremonia de deschidere a festivalului va avea loc la Teatrul Spălătorie din Chişinău. O competiţie de ping-pong, cu participarea copiilor de pe ambele maluri ale Nistrului, va avea loc sîmbătă, 20 aprilie. Evenimentul va fi organizat de Misiunea OSCE în Moldova şi va fi deschis de către şefa Misiunii, Ambasadoarea Jennifer Brush şi Ambasadorul Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov.

Un alt eveniment desfăşurat cu ocazia marcării a 20 de ani de activitate a Misiunii OSCE în Moldova, va avea loc la 23 aprilie. În această zi, la Chişinău va fi inaugurată expoziţia de artă „Oamenii de artă construiesc încredere”. Misiunea OSCE în Republica Moldova şi-a început activitatea la 23 aprilie 1993.

Moldpres