MISCAREA POPULARA „SALVAM MOLDOVA” SUSTINE CANDIDATURA LUI IGOR DODON PENTRU FUNCTIA DE PRESEDINTE AL RM

Această decizie a fost luată astăzi, în cadrul Adunării Naționale Constituante a Mișcării Populare: „Salvăm Moldova”, relatează Actualități.md.

Potrivit organizatorilor, scopul cel mai important al mișcării este apărarea statalității țării și întoarcerea istoriei și limbii moldovenești.

Trebuie să revenim la studierea istoriei Moldovei, noi mereu am fost moldoveni, nu am fost niciodată români. Nu există niciun document care să spună că țara noastră a fost România”, a declarat istoricul Serghei Nazaria.

De asemenea, membrii mișcării populare au menționat că este nevoie de consolidarea tuturor forțelor pro-moldovenești pentru a salva țara de pericolul unionist. “Noi avem Patria noastră și nu avem nevoie de unire cu România, noi putem și singuri să fim stăpîni pe pămîntul nostru”.

Totodată, aceștia au remarcat că moldovenii trebuie să facă tot posibilul pentru a nu lăsa unioniștii precum Ghimpu și alții să vină la conducerea RM.

Majoritatea cetățenilor acestei țări pledează pentru o Moldovă independentă!” “Moldova a fost, este și va fi!” “Trebuie să ne unim forțele pentru a ne salva țara”, au mai spus cei prezenți la adunare.

La rîndul său, deputatul PSRM Vlad Bătrîncea, care a participat la adunare, a menționat că la moment amenințarea de a ne pierde țara este foarte serioasă. “Deja la televiziunea națională țara noastră nu se numește RM dar Basarabia. Doar împreună putem scăpa de acest pericol. Salutăm crearea forțelor prostataliste! Să facem tot posibilul pentru a ne salva țara! Această idée nu trebuie să fie una politică, ea trebuie să unească cetățenii tuturor naționalităților din RM care vor ca Moldova să existe!”, a declarat Bătrîncea.

În același timp liderul mișcării populare Ion Mahu a menționat că în ultima vreme a participat la numeroase întîlniri cu cetățenii din raioanele țării.

Potrivit lui, moldovenii spun că au nevoie de un președinte statalist care ține la această țară și la acest popor și se pronunță pentru susținerea liderului PSRM Igor Dodon la funcția de președinte al RM.

PSRM are un program real de dezvoltare a țără. Igor Dodon este un patriot adevărat! Noi îl susținem pentru că la momentul de față el este unicul politician din țară cu o echipă puternică, care pledează pentru neutralitatea, suveranitatea și integritatea Moldovei”, a subliniat Mahu citat de newsline.md.

Astfel membrii Mișcării Populare au decis în unanimitate susținerea candidaturii lui Igor Dodon pentru funcția de președinte al țării și au aprobat o rezoluție în acest sens.

Sursa: actualităţi.md