MINISTRULUI AGRICULTURII SPULBERA MITUL: CITE MERE EXPORTA MOLDOVA IN UE IN REALITATE

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre problemele cu care se confruntă producătorii autohtoni.

Ion Perju susține că diversificarea piețelor de desfacere este o necesitate stringentă pentru producătorii moldoveni, în condițiile în care, în ultimii ani, aceștia întîmpină dificultăți în ceea ce privește comercializarea recoltei.

În studioul Sputnik Moldova, oficialul a dezvăluit că, deși Moldova are dreptul să exporte cîteva zeci de tone de mere în țările UE, în realitate pe această piață ajunge o cantitate foarte mică.

”99% din cantitatea de mere recoltată ajunge pe piața Federației Ruse. Asta chiar dacă, oficial, avem o cotă de 40 de mii de tone în Uniunea Europeană. În realitate, în acest an au fost exportate pe această piață sub 1000 de tone din cele 40 de mii de tone cît am avea dreptul oficial”, a declarat ministrul Agriculturii în studioul Sputnik Moldova.

Ion Perju a explicat că acest lucru se întîmplă din cauza competitivității pe piața UE, unde sînt foarte solicitate merele produse în Polonia.

Sursa: sputnik.md