MINISTRUL MEDIULUI A SOLICITAT SUSTINEREA ONG-URILOR IN PROGRAMUL DE ACTIVITATE

Organizaţiile neguvernamentale nu pot substitui instituţiile publice, dar pot contribui la găsirea soluţiilor pentru diferite probleme, inclusiv ecologice. Declaraţia a făcut-o ministrul Mediului Sergiu Palihovici, în cadrul unei întruniri de consultare cu ONG-urile de profil la începutul unui nou program de guvernare.

Participanţii la şedinţă au discutat măsurile necesare pentru promovarea dezvoltării durabile, ecologizarea ţării, rolul şi poziţia asociaţiilor obşteşti de mediu în acest proces ş.a. “Problemele cu care se confruntă în prezent societatea şi fiecare persoană luată în parte sînt atît de multe şi de diferite că niciodată un singur ONG nu va fi în stare să le acopere pe toate. O soluţie ar fi cooperarea între ONG-uri, între asociaţii obşteşti şi administraţia publică etc.”, a menţionat Sergiu Palihovici.

La rîndul lor reprezentanţii societăţii civile s-au arătat dispuşi să susţină Ministerul Mediului. Pentru a avea o colaborare cît mai productivă s-a convenit ca asemenea consultări publice să fie organizate o dată pe trimestru. “Ministerul va continua dialogul deschis, informarea şi implicarea ONG-urilor în procesul de adoptare a deciziilor, va finanţa programe de granturi destinate societăţii civile în activităţile de protecţie a mediului la nivel naţional şi regional”, a subliniat în context Sergiu Palihovici.

Sursa: Moldpres