Ministrul italian de Interne, anchetat pentru sechestrare de persoane si abuz de putere

Justiţia italiană a deschis o anchetă contra ministrului italian de Interne, Matteo Salvini, pentru “sechestrare de persoane, arestări ilegale şi abuz de putere” în dosarul migranţilor reţinuţi la bordul navei Diciotti, au anunţat Sîmbătă media italiene, relatează AFP. Şeful său de cabinet este vizat de aceeaşi anchetă care a fost declanşată de Parchetul din Agrigento, în Sicilia, dar care va fi derulată de un “Tribunal pentru miniştri” din Palermo, reşedinţa acestei insule din Sudul ţării, potrivit surselor.

Decizia a intervenit la finalul audierii a doi înalţi responsabili din Ministerul de Interne, condusă Sîmbătă la Roma de procurorul Parchetului din Agrigento, Luigi Patronaggio, care a deschis primul ancheta asupra afacerii în cauză, căutînd să înţeleagă lanţul de comandă şi să afle cine a dat ordinul de a interzice debarcarea migranţilor.

Decizia Justiţiei nu a afectat dorinţa lui Matteo Salvini, şeful Ligii (extremă dreaptă), de a-şi continua lupta împotriva imigraţiei. “Ei (magistraţii) mă pot aresta pe mine, dar nu şi voinţa a 60 de milioane de italieni”, care majoritar par favorabili politici sale, a spus el în cursul unei reuniuni politice în Nordul Italiei.