MINISTRUL ELEN AL APĂRĂRII: MOLDOVA ARE PERSPECTIVE EUROPENE ŞI CU SIGURANŢĂ VA DEVENI PARTE A UNIUNII EUROPENE

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu ministrul elen al Apărării, Dimitrios Avramopoulos. Părţile au discutat despre problemele de securitate şi apărare, precum şi perspectiva cooperării dintre Republica Moldova şi Grecia, dar şi parcursul european al ţării noastre.

Oficialul de la Atena a apreciat creşterea contribuţiei Republicii Moldova la eforturile de menţinere a păcii şi stabilităţii în regiune. Dimitrios Avramopoulos a dat asigurări că Republica Moldova poate conta pe experienţa şi sprijinul Greciei în diverse domenii.

„Grecia, care deţine acum preşedinţia Uniunii Europene, apreciază efortul Republicii Moldova de aderare la valorile europene. Vă asigur că ţara mea va susţine eforturile Moldovei în procesul de integrare în familia europeană. Moldovenii merită să fie fericiţi”, a subliniat ministrul elen.

Dimitrios Avramopoulos a afirmat că relaţiile bilaterale ar trebui intărite. Oficialul a precizat că zeci de ofiţeri şi subofiţeri ai Armatei Naţionale a Republicii Moldova au absolvit instituţiile de învăţămînt superior din Grecia şi cunosc limba greacă la perfecţie.

La rîndul său, Premierul Iurie Leancă a apreciat înalt sprijinul Greciei în modernizarea ţării noastre, în special, în domeniul apărării. Totodată, şeful Executivului a mulţumit statului elen pentru susţinerea pe calea integrării europene.

„Republica Moldova a păşit într- un an crucial pentru a avansa în parcursul său european. Ne dorim semnarea Acordului de Asociere şi încheierea procesului de luare a deciziilor pentru liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni”, a spus Iurie Leancă.

Oficialii au subliniat că există premise pentru a dezvolta în continuare un parteneriat multidimensional.

Dimitrios Avramopoulos şi-a încheiat pe 12 februarie vizita oficială de două zile în Republica Moldova.

Biroul Comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului Republicii Moldova