MINISTRUL DE INTERNE, ALEXANDRU JIZDAN, SI-AR FI DAT DEMISIA

Surse apropiate Ministerului de Interne au declarat pentru Sputnik Moldova că șeful Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, și-ar fi dat demisia.

Purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Interne, Alina Zbancă, a declarat însă pentru Sputnik Moldova că nu deține astfel de informații și că va veni cu detalii imediat ce le va avea.

Anterior, noul ministru de Interne, Andrei Năstase, s-a adresat cu un mesaj către polițiști.

"Fac un apel către toți polițiștii din Republica Moldova, către polițiștii cinstiți: vă rog să nu vă compromiteți, așa cum au făcut-o deja o parte dintre comandanții voștri. Vă rog să înțelegeți că nicio instituție aflată în slujba regimului nu se poate plasa deasupra legii fundamentale a statului, deasupra Constituției", a spus el.

Totodată, el i-a îndemnat pe polițiști să se gîndească la familiile lor, la copii lor înainte de a întreprinde acțiuni prin care ar servi vechile autorități.

”Voi ați depus un jurămînt și aveți de crescut niște copii, vreți o viața normală în propria voastră țară. Vă garantăm și vă garantez acest lucru", a spus noul ministru de Interne.

Sursa: sputnik.md