MINISTRUL DE EXTERNE AURELIU CIOCOI A AVUT O INTREVEDERE CU SEFUL DELEGATIEI UE

Stadiul actual al relațiilor RM-UE, revigorarea dialogului politic, consolidarea cooperării sectoriale și ramificarea relațiilor comercial-economice s-au regăsit pe agenda discuțiilor Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, cu Șeful Delegației UE în Republica Moldova, Ambasadorul Peter Michalko.

În cadrul întrevederii, șeful diplomației moldovenești a dat asigurări că angajamentul Republicii Moldova de a continua implementarea Acordului de Asociere rămîne neschimbat. Guvernul este determinat să avanseze în procesul de reforme într-o manieră transparentă și eficientă. Timpul pierdut în anul curent trebuie recuperat prin acțiuni hotărîte și orientate spre rezultate care să vizeze beneficii de durată.

În acest context, Ministrul Ciocoi a reliefat importanța începerii cît mai curînd posibil a negocierii unei noi Agende de Asociere cu UE care să stabilească prioritățile cooperării cu UE în anii următori. Deschiderea pentru continuarea dialogului și cooperării exprimate cu ocazia întrevederii de Ambasadorul Michalko sînt relevante în acest sens.

Interlocutorii au efectuat un schimb amplu de opinii referitor la reforma justiției, combaterea corupției, programele de asistență pentru Republica Moldova, precum și planificarea agendei de cooperare RM-UE pentru anul viitor. De asemenea, a fost remarcată importanța activizării contactelor RM-UE, precum și amplificării cooperării sectoriale în varii domenii. Ministrul Aureliu Ciocoi a exprimat interesul Republicii Moldova de a diversifica relațiile economice cu UE și de a consolida cooperarea cu UE în domeniul securității energetice.

Sursa: a-tv.md