MINISTERUL EDUCATIEI ANUNTA CIND VA INCEPE ADMITEREA IN INVATAMINTUL SUPERIOR

Ministerul Educației oferă primele informații despre perioada de admitere la ciclul universitare de licență și cel de masterat. Tinerii interesați de studiile superioare au timp să se mai gîndească pînă pe 25 iulie, ziua în care demarează procedura de depunere a cererilor la universități.

Între 25 iulie și 1 august 2016, viitorii studenți vor putea depune cererile de participare la concursul de admitere. Va urma desfășurarea probelor de aptitudini - la decizia instituției de învățămîn.

Pînă 4 august 2016 va avea loc nunțarea rezultatelor intermediare, iar pînă pe data de 8 - depunerea documentelor în original la instituția aleasă. Tinerii vor putea să-și afle rezultatele pînă pe 11 august.

Organizarea admiterii pentru ciclul II - masterat revine în totalitate instituțiilor de învățămînt superior, iar concursul de admitere se poate organiza pe bază de examen sau pe baza altor criterii stabilite de senatele universitare.

Totodată, instituțiile de învățămînt superior pot organiza, pentru ambele cicluri, la locuri neacoperite, sesiuni suplimentare de admitere, în condiții identice cu cele ale sesiunii de bază.

Sursa: agora.md