MINISTERUL EDUCATIEI A ACUZAT DIRECTIA EDUCATIE A MUN. CHISINAU DE DEPASIREA ATRIBUTIILOR

Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a acuzat pe 6 mai, în cadrul unei conferinţe de presă, Direcţia generală educaţie tineret şi sport (DGETS) a municipiului Chişinău de organizarea în ajunul alegerilor locale, a concursurilor de angajare pentru funcţia de directori ai instituţiilor de învăţămînt general din capitală în baza propriului regulament.

Potrivit oficialului, Ministerul Educaţiei a aprobat la sfîrşitul lunii martie curent noul regulament pentru organizarea şi desfăşurarea concursurilor de angajare pentru funcţia de director şi director adjunct la instituţiile de învăţămînt general.

”Am constatat că în Regulamentul aprobat de DGETS au fost eliminate toate prevederile referitoare la înregistrarea audio şi video a concursurilor, a fost anulată obligativitatea prezentării de către candidaţi a certificatului ce atestă îndeplinirea standardului minim de competenţe profesionale şi manageriale”, a precizat Sandu.

Ministrul a mai declarat că în perioada 11-13 mai, DGETS îşi propune să desfăşoare circa 40 de concursuri de angajare pe zi, cînd norma este de maximum cinci.

“Putem doar să presupunem că scopul acestor concursuri este obţinerea unor avantaje de ordin electoral. La prima etapă, am iniţiat anularea administrativă a regulamentului DGETS. Examinăm şi opţiunea depunerii plîngerii penale împotriva factorilor de decizie de la DGETS care au comis abuz în serviciu”, a mai spus Sandu.

O situaţie similară Ministerul Educaţiei a sesizat şi în municipiul Bălţi.