MINISTERUL ECONOMIEI A PROPUS SPRE CONSULTARI PUBLICE UN PLAN ANTICRIZA

Ministerul Economiei a prezentat spre consultări publice şi a transmis Guvernului spre examinare un plan anticriză pentru perioada anilor 2015-2017. Planul conţine un set de acţiuni orientate spre reanimarea economiei ţării, astfel încît deja în anul 2016 aceasta să revină pe o traiectorie ascendentă.

Serviciul de presă al ministerului precizează că principalele obiective ale Planului sînt neadmiterea aprofundării în continuare a crizei economice şi readucerea acesteia pe o traiectorie de creştere. De asemenea, se preconizează fortificarea premiselor pentru dezvoltarea unei economii durabile şi asigurarea stabilităţii macroeconomice.

În acest sens urmează să fie întreprinse acţiuni orientate spre crearea unui mediu de afaceri favorabil prin debirocratizarea şi demonopolizarea acestuia, diminuarea poverii administrative şi fiscale. Atragerea investiţiilor în toate sectoarele economiei naţionale şi promovarea unor politici comerciale eficiente este o altă ţintă a Ministerului Economiei.

Documentul a fost elaborat în contextul discuţiilor din cadrul şedinţei Consiliului Economic al prim-ministrului din 13 august 2015.