MINISTERUL CULTURII A SCOS LA LICITAŢIE 48 DE TITLURI DE CARTE PENTRU EDITARE

Pe 31 iulie, a expirat termenul de depunere a ofertelor de către edituri şi tipografii la licitaţia publică, anunţată de către Ministerul Culturii pe 16 iulie curent, pentru achiziţionarea serviciilor de editare a cărţilor de literatură şi artă a scriitorilor autohtoni. În Programul de editare a cărţii naţionale pentru anul 2013 au fost incluse 48 de titluri de carte.

Solicitat de agenţie, Sergiu Boboc, şef al Direcţiei politici culturale în teritoriu şi cultură scrisă a MC, a declarat că pe 31 iulie, la prima etapă, reprezentanţii ministerului au deschis plicurile pentru a vedea cine sînt ofertanţii şi ce preţuri propun ei pentru achiziţie. „Peste cîteva zile va urma cea de-a doua etapă, la care vom examina ofertele şi vom decide cine sînt învingătorii. Vor fi selectate ofertele care propun un preţ de achiziţie mai avantajos. Cîştigători vor fi desemnaţi doar cei care deţin drepturile de autor”, a precizat sursa citată.

Potrivit lui, la licitaţie participă edituri şi tipografii de stat şi private, iar în total au fost depuse şapte dosare.

În lista cărţilor propuse spre editare în cadrul programului sus-amintit se înscriu mai multe titluri de carte: „Limpede ca lacrima” de Grigore Vieru, „Puiul mamei, dragul tatei” de Vasile Romanciuc, „Sonetariu” de Ion Hadârcă, „Viaţa şi moartea nefericitului Filimon” de Vladimir Beşleagă, „Pactizînd cu diavolul” (Aureliu Busuioc), „Ieşirea din timp” (Ioan Mînăscurtă), „Poliptic moldav” (Pavel Balan), „Dincolo de suprafaţă” (Leo Butnaru), „Pe mine mie redă-mă” (Serafim Saka), „Un spaţiu blînd, care mă primeşte cum m-ar îmbrăţişa” (Alexandru Cosmescu), „Rockul, „Norocul"&noi” (1966-1970) de Mihai Poiată ş.a.

Moldpres