„MINDRIA DE A FI ROMAN” – LOZINCA PENTRU PROSTI!

Începînd cu anul 1991, anul dobîndirii Independenței de Stat a Republicii Moldova, România nu a fost niciodată model pentru această țară. Dincolo de ajutoarele materiale firești acordate de România Republicii Moldova, Bucureștiul, cu constanță, a livrat Chișinăului doar instabilitate – conflicte identitare prin furnizarea unui unionism de talcioc, limbă și istorie a românilor și cetățenie română. Bișnița cu unionismul a devenit supărător de evidentă mai cu seamă după primul tur de scrutin al alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului din 20 Mai. De acest lucru se pare că s-a cam convins și furtunosul unionist Traian Băsescu, care a anunțat că va renunța definitiv la politică după ce îi va expira mandatul de senator în Senatul României. O dată cu aceasta, este de așteptat ca să-și întoarcă fundul spre PUN condus de Anatol Șalaru și spre ”proiectul” de unire a Republicii Moldova cu România.

Ca ex-președinte al României, aveam pretenția ca Băsescu să fie mai bine informat în chestiunea răsuflată și lipsită de perspectivă care este unionismul. Se pare că, totuși, el ”a pus botul” la falsele și triumfalistele rapoarte întocmite de către unioniștii moldoveni și români de serviciu, care din asta și trăiesc de vreo 28 de ani. Încă o dată, se confirmă realismul de care noi am tot dat dovadă, în ziarul nostru, în toți acești ani de cînd demascăm mascarada, meschinăria și escrocheriile din spatele unionismului politico-financiar. La ora actuală, iar aici mă refer la stadiul depravat și mafiot în care a ajuns guvernarea de la București, credeți-mă că merită palme orice român care vine aici să le dea lecții politice, civice și morale moldovenilor.

România de astăzi nu este nici pe departe un model democratic pentru ceea ce ar trebui să fie Republica Moldova și din pricină că mafiotismul guvernării de la București îl întrece aproape pe cel de la Chișinău. Aici mai este vorba și despre aceea că ambele guvernări sînt și aliate politic, dar după principiul Mafiei siciliene. Spre deosebire de republica Moldova, România se află într-o situație extrem de umilitoare, de lipsă de demnitate în contextul în care este membră a UE și a NATO. Spre deosebire de români, guvernanții de la Chișinău domină, controlează Justiția fără să mai fie nevoie să schimbe legile în favoarea lor. Ei, pur și simplu, le aplică selectiv. La București, însă, majoritatea parlamentară și guvernarea penale mutilează legile justiției pentru ca ei să scape de condamnări și din pușcărie pentru acte grave de corupție. Ca om cinstit, nu mai are nimeni nici o dorință să trăiască într-o astfel de țară coruptă total, într-o țară în care prostimea majoritară votează corupția.

Decizia Curții Constituționale a României de Miercuri, 30 Mai, prin care-l obligă pe Președintele Klaus Iohannis s-o demită pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, trecînd astfel toate parchetele în subordonarea politică a ministerului Justiției, aruncă România într-o negură totalitaristă de tip comunist. Ca român, care din 21 Decembrie 1989 m-am ridicat împotriva totalitarismului comunist, mă declar înfrînt de același sistem împotriva căruia am luptat, reprezentat fiind de urmașii comunismului și Securității de pînă în 1989.

Ce folos că am o țară atît de frumoasă și bogată atîta timp cît a fost vîndută la bucată străinilor și românii au ajuns să trăiască de azi pe mîine sau să fugă peste hotare, întregind numărul celor peste trei milioane emigrați după 1990? Ce motive am să mă mîndresc că sînt român? Absolut niciunul! Întîmplarea că m-am născut român nu mă întristează, ci doar mă înfurie pentru că nici nu aș vrea să mă fi născut în altă parte. Trebuia să mă nasc cu acest blestem. Pînă la urmă, ajung să constat că aveam mai multe temeiuri să mă mîndresc cu etnia mea pînă în 1989. Pînă atunci aveam speranță și chiar aveam cu ce să mă mîndresc în afara totalitarismului comunist. Mîndria de a fi român este o lozincă criminală valabilă pentru adormiții și proștii care votează doar cu corupția din 1990 și pînă astăzi. Ratînd șansa revenirii la Regalitate, am ratat și șansa de a avea o țară credibilă.

Acum mă credeți cînd vă spun că merită palme orice român care vine aici să le dea lecții politice, civice și morale moldovenilor?

Mihai CONȚIU