MINCIUNA CRIMINALĂ A AVENTURIERULUI POLITIC DODON

Cum vrea să-i expulzeze pe moldoveni din Rusia?

Autor: Kurt SOLOVIOV

Este de-a dreptul revoltătoare atitudinea unor derbedei politici autohtoni care, la fiecare patru ani, se năpustesc pe capul moldovenilor cu cele mai neruşinate promisiuni, aceleaşi pe care le făcuseră şi în urmă cu 4 ani şi nu s-au ţinut de cuvînt nici în proporţie de 0,001%.

Aceşti golani politici se poartă cu moldovenii la fel cum procedează unii bărbaţi cu curvele: Dacă nu au succes la ele, fac tot posibilul ca să le îmbete ca să nu-şi mai dea seama cine-i pramatia cu care au făcut amor. Abia a doua zi, cînd se trezeşte mahmură din somn şi-l vede pe animalul cu care nu s-ar fi culcat nici moartă, vomită de scîrbă, îl alungă pe nesimţit din aşternuturile ei şi îşi blestemă zilele că nu se poate abţine de la alcool.

La fel procedează şi Igor Dodon şi Renato Usatîi – îi mituiesc pe moldoveni cu bani, cadouri, băutură, le pun lăutari ca să le cînte în concerte, apoi îi violează la beţie (le fură votul). A doua zi, cînd moldovenii se trezesc mahmuri şi văd că puşlamalele nu doar că i-au violat sălbatic, fiind beţi, şi le-a stricat şi casa, ci se pomenesc că nu le mai pot cere socoteală satrapilor care i-au batjocorit deoarece au ajuns patronii (parlamentarii) unui bordel în care ei au devenit prostituatele lor.

Igor Dodon este politicianul în care inamicii integrării europene a ţării au investit extrem de mult, la fel ca şi în Usatîi. Unii cred că Usatîi reprezintă vîrfurile mafiote şi securiste ruseşti, iar Dodon varianta politică legitimată oarecum. Dacă Usatîi nu ştie nimeni pe unde bîntuie cînd se duce „la raport” în Rusia, despre Dodon se ştie.

Dodon recrutează diaspora moldovenească din Rusia, (oamenii duşi la mii de kilometri să muncească din greu pentru un ban), cea care este intoxicată de propaganda mediatică a Kremlinului, are „întrevederi strategice” cu politicieni de prim rang, inclusiv cu Vladimir Putin. Acum înţelegeţi ce mare este interesul Rusiei ca Moldova să rămînă în beznă, să nu meargă pe calea civilizaţiei europene dacă un om atît de puternic şi ocupat ca Putin îşi face timp să se vadă cu „chiştocul politic” Dodon?

Dodon ajută autorităţile ruseşti ca să-i alunge pe moldoveni din Rusia

După întrevederea pe care Dodon, acest „cap de cauciuc” şi slugă umilitoare a Moscovei, a avut-o cu Putin, a anunţat că „a rezolvat” cu conducerea rusă ca să-i amnistieze pe moldovenii din Rusia, pe cei cărora le expirase timpul de şedere sau comiseseră alte ilegalităţi, iar asta doar dacă aceştia acceptă să vină în Moldova, între 5 şi 30 noiembrie ca să voteze.

Despre această diversiune, „Moldova Suverană” a mai scris, dar acum există şi un comunicat oficial care demonstrează că Dodon a minţit. Într-un comunicat de luni, 24 noiembrie, al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) se spune:

 „În contextul numeroaselor adresări din partea cetăţenilor privind aşa-numita „amnistiere” de către Serviciul Federal de Migraţie al Federaţiei Ruse a moldovenilor care au depăşit termenul de aflare pe teritoriul acestei ţări şi doresc să revină în Republica Moldova în perioada 05 – 30 noiembrie 2014, precum şi suplimentar la comunicatul MAEIE din data de 6 noiembrie 2014, precizăm următoarele: 

1. Pînă în prezent, autorităţile Federaţiei Ruse nu au oferit, la solicitările părţii moldoveneşti, informaţii oficiale ce ar confirma stabilirea unor noi reguli şi perioada aplicării acestora.

2. În context, MAEIE sugerează cetăţenilor, care intenţionează să ţină cont de anunţul autorităţilor ruse din 5 noiembrie 2014, să consulte minuţios legislaţia în vigoare a Federaţiei Ruse la acest capitol.

3. Totodată, constatăm că în ultimele zile au fost înregistrate mai multe cazuri de aplicare a restricţiilor la intrarea cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul Federaţiei Ruse.”

Ca să vedeţi pînă unde poate ajunge cu minciuna, cinismul şi nepăsarea faţă de soarta moldovenilor acest Dodon! Dacă era adevărat, era firesc ca autorităţile ruse să legifereze această presupusă amnistiere a moldovenilor cu probleme, în schimbul revenirii lor temporare în Moldova. Sîntem în ultima săptămîna înaintea alegerilor, iar acest lucru nu s-a întîmplat, semn că Serviciul Federal de Migraţie al Federaţiei Ruse n-a avut niciodată un astfel de plan, dar este şi o dovadă că Dodon nu a avut niciodată o astfel de înţelegere cu Putin. De unde devine clar că madam Greceanîi şi trădătorul de neam de la Sadova au trucat fotografia cu Putin. Au încropit-o la calculator.

Toate aceste contradicţii ne fac să bănuim că se va încerca o diversiune pe ultima sută de metri, că, în ultima clipă, cît mai mulţi moldoveni ar putea fi constrînşi să se aventureze în Moldova ca să-l voteze pe Dodon, dar poate şi în calitate de mercenari recrutaţi. Puţin îi pasă lui Dodon de soarta acestor moldoveni care vor intra în ghearele autorităţilor moldoveneşti! Omul acesta e lcaom de putere şi bani, dar într-atît de lacom, încît şi pierdut deja minţile. Este din ce în ce mai clar că ar putea fi recrutaţi acei moldoveni de care Rusia nu mai are nevoie să-i vadă reveniţi acolo, dar şi de care nu are cum să-i pese de soarta lor după ce „şi-au făcut datoria”.

Mai devreme sau mai tîrziu, adevărul va ieşi la iveală, iar Dodon riscă să înfunde puşcăria pe viaţă! Asta se va întîmpla dacă se va dovedi că a subminat economia naţională, prin solicitări adresate ruşilor ca să impună embargouri pe importurile de produse moldoveneşti, dacă şi-a permis să-şi bată joc de soarta moldovenilor din Rusia prin transformarea lor în „mercenari electorali”, dar şi pentru atentat organizat la siguranţa naţională.