MINCIUNA AGRESIVA – POLITICA OFICIALA DE STAT A PDM

„Guvernul din noapte”, după 3 ani de luptă împotriva ţării

Pe 17 Ianuarie, premierul Pavel Filip a prezentat raportul pentru cei trei ani de activitate a Guvernului pe care îl conduce, susținînd că nu a avut parte de „o opoziție puternică și incisivă”, de „profesioniști” care să-i demonstreze că au soluții mai bune decît autoritățile executive. „Ca prim-ministru, mi-aș fi dorit o opoziție mai puternică și incisivă, care să ne solicite mai mult și să ne provoace la exerciții mai sofisticate, mi-aș fi dorit niște politicieni profesioniști în opoziție, care să vină cu idei și soluții, să ne critice și să demonstreze că au soluții mai bune. N-am avut parte de așa ceva, trei ani de zile nu am avut opoziție”, a declarat democratul trecut prin bomboane şi tutun. Totodată, Filip s-a lăudat că a preluat postul de premier într-o perioadă de instabilitate și criză politică, dar a reușit să aducă „stabilitate și liniște în republică”: „După o perioadă cu multe crize și tulburări, de 3 ani avem în Republica Moldova o creștere constantă pe majoritatea sectoarelor, o creștere care va continua și în următorii ani”.

Am tot avut răbdare să văd că, în afara socialiştilor, cineva, dintre cei care se declară dreptaci politici, să iasă în stradă şi să-l huiduiască pe Filip pentru imposturile pe care le-a debitat. Oameni buni, prim-ministrul Filip, reţineţi, a prezentat un Raport al unei guvernări care nu a avut un program de guvernare dezbătut în Parlament! Filip a prezentat un Raport al unei guvernări învestită în miez de noapte, ca într-o afacere tranşată între mafioţi.

Veţi vedea, în continuare, că, prin poziţia sa, Filip ne sugerează clar că se masturbează peste capetele moldovenilor, care pentru el şi stăpînul lui, Plahotniuc, nu sînt nimic altceva decît o statistică plătitoare de impozite.

Oportunistul slugarnic Filip spune că nu a avut parte de „o opoziție puternică și incisivă, de profesioniști care să-i demonstreze că au soluții mai bune decît autoritățile executive”. Golănia politică din raportul său corespunde de minune intereselor celui căruia îi face „felaţie politică”, lui Plahotniuc. Filip ar fi vrut să aibă parte de exerciţii „mai sofisticate” ale opoziţiei, asta însemnînd, pentru el, metode cu mult mai mafiote decît cele care-l subjugă pe el. Despre ce „sofisticare” poate fi vorba atîta timp cît el a fost învestit fraudulos de către un Parlament servil şi cu care, prin metode mafiote, blochează Preşedinţia cîştigată legal de către Dodon, a cărei victorie în alegeri nu a fost contestată de către absolut nici un observator, organizaţie sau Stat occidental? Masturbîndu-se în faţa propriei fotografii, asemenea lui Onan în oglinda apei, Filip ne vorbeşte despre „creşteri după crize şi tulburări pe parcursul a trei ani”. „Creşterile”, sigur, sînt în mîna lui, căci moldoveanul ori îşi aşteaptă moartea dacă e mai bătrîn, ori emigrează.

În ”Raportul lui”, Filip ne garantează că una din marile realizări ale guvernului condus de el este şi aceea că nu vor mai fi salarii mai mici de 2.000 de lei. Peste vreo cîteva luni, veţi vedea, cu 2.000 de lei abia dacă veţi putea cumpăra un kilogram de carne şi 10 ouă! La asta ne vor duce pomenile electorale cu ajutoare de 600-700 de lei, unele acordate anticipat şi pentru sărbătorirea Paştelui. Veţi vedea abia atunci că am dreptate cînd vă spun că dacă aceşti mafioţi vor rămîne la guvernare moldovenii vor fi ocupaţi cu propria lor crucificare, nu cu cea a Mîntuitorului Iisus!

Ca să înţelegeţi şi mai bine cît de mare curvă politică este Filip şi cît de nemilos călău este Plahotniuc, vă reproduc promisiunea lui, potrivit căreia salariul în Învăţămînt va ajunge la 7.000 de lei, iar în Medicină a ajuns la 9.000 de lei, după reforma salariilor. Bătaie de joc! Sluga aceasta guvernamentală a lui Plahotnhiuc habar nu are despre un adevăr fundamental: securitatea şi sănătatea unei naţiuni, dincolo de Armată şi servicii secrete, au drept coloană vertebrală sau, mă rog, certitudinea ne-pieirii Educaţia şi Sănătatea. Avem drept pildă Statul Israel, ţările scandinave şi nu numai. Sănătatea din Moldova, spre exemplu, a fost pusă de Plahotniuc în mîinile agile ale cititoarei de contor Silvia Radu. Mai umiliţi decît atît cum se poate? Se poate!

Ticăloşenia acestei guvernări constă în aceea că Plahotniuc ştie prea bine că moldovenii simpli, cei pe care îi momeşte să le acorde votul în schimbul unor pomeni electorale, habar nu au că el a izolat această ţară pe termen îndelungat şi faţă de Vest, şi faţă de Est. Asta însemnînd că, figurativ vorbind, izmenele vor deveni haine de gală pentru moldoveni.

Minciuna agresivă, manipularea şi constrîngerea prin şantaj a bugetarilor a devenit deja politica oficială a Statului Republica Moldova, care este proprietatea exclusivă a lui Plahotniuc. Impostura cu „drumuri bune pentru Moldova” şi „repararea a 1.600 de kilometri de drumuri” o înţeleg doar cei aflaţi pe aceste drumuri, care văd că grosimea asfaltului turnat este ca cea a unei hîrtii care înveleşte o ţigară. În realitate, această propagandă nu-i vizează pe cei care deja ştiu că este o minciună, ci pe cei care speră că şi drumurile lor vor fi asfaltate.

Sînt multe chestiuni criminale demne de condamnat din Raportul lui Filip, dar se pare că răcim aerul de pomană, iar asta dacă nu cumva, într-un final, moldovenii vor dori să şi fie ceea ce pretind a fi, adică oameni cumpătaţi şi prevăzători în faţa hoţilor!

Mihai CONŢIU