„MINA MOSCOVEI” SI LABA LUI GHIMPU, CIND ALINA NU-I ACASA

Goool şi multă nelinişte

Autor: Mihai CONŢIU

Am citit şi nu m-am crucit, căci nu fac parte din categoria acelora care pot fi înşelaţi uşor de faptul că rusofonul ascuns Mihai Ghimpu ar fi român pe bune, pe adevăratelea. Taina rusofiliei lui ascunse, a nostalgiei sale fireşti după „măreaţa URSS” i-a fost deconspirată de globuleţul de creier de sub mătreaţa deputatei Alina Zotea.

Sărmana fătucă, după care se spune că Ghimpu este în limbă cu ea, nu poate fi violată adjectival prea mult pentru că aflarea ei în Parlament echivalează cu imaginea unei ţigăncuşe desculţă şi plină de muci stînd la taclale cu regina Angliei. De vină este analfabetul politic care a făcut-o să creadă că statutul de deputat echivalează cu cel al unei embleme sexy pentru fotbaliştii inculţi.

Imaginaţi-vă următoarea scenă ce i s-ar potrivi: Pe vremea cînd poza sexy pe stadionul de fotbal şi cînd asista la un meci de pe tuşă, a auzit la un moment dat întreg stadionul strigînd: „Goool!” Înfiorată şi curioasă, a început să-şi plimbe privirile acaparatoare asupra tuturor fotbaliştilor de pe stadion, ca să-l vadă şi ea pe cel despre care tribunele striga că este GOL. Dezamăgită că nu l-a văzut, a plecat bosumflată acasă. N-a dormit toată noaptea. Doar duşurile fierbinţi au mai Alinat-o.

Dimineaţă, după ce şi-a dat noaptea din cap, a ieşit şi ea, aşa, pe afară, prin Chişinău, ca să-şi limpezească gîndurile şi să-şi alunge din căpuţ huietul care nu-i da pace – goool! La o intersecţie, a fost abordată de un nene, care fuma lîngă o maşină luxoasă. Acesta a întrebat-o dacă ştie unde este strada Decebal, căci avea de rezolvat o treabă cu tipul, cu Decebal. Alina i-a spus că nu ştie şi a zîmbit cam scremut, iar nenea, care s-a dovedit a fi pacientul politician Mihai Ghimpu, a luat asta ca pe o încurajare, motiv pentru care a întrebat-o ce face şi ea i-a spus că „bine”.

De fapt, în creieraşii Alinuţei se ducea o mare luptă ca să-şi amintească cine-i nenea acesta, la echipă de fotbal o fi antrenor, masor, arbitru sau magazioner, căci ea nu se uita pe vremea ceea la televizor din cauză că o dureau ochii pentru că nu apărea şi ea. A scos-o din ceaţă tot nenea, care i-a spus că este Mihai Ghimpu, preşedintele convalescentului Partid Liberal, că tocmai caută o „profesionistă” s-o angajeze asistentă parlamentară, căci precedenta îi lăsase biroul „goool-goluţ”. Cînd a auzit „goool-goluţ”, pe Alinuţa iar au trecut-o fiorii, i s-au îmbujorat obrăjorii, şi a simţit şi un gol în stomac. Intuind doar golul din stomacul fetei, limbutul Ghimpu a invitat-o, ca să-i ofere detalii, la un restaurant, la un ceai şi o plăcinţică. Alinuţa a zis „da” din vîrful buzelor, iar Ghimpu, teribil de încins, a uitat şi de Dina lui de acasă, de nepotul Chirtoacă, de statutul partidului, de Untilă şi Şalaru şi a început să saliveze ca o căţea în călduri.

Ce a urmat, apoi se ştie, pentru Alina, a uitat şi de soţie. „S-o ţie alţii”, şi-a zis el, cu gîndul la Dina, „căci eu de asta, de Alinuţa, mînc-ui… mînuţa, o să mă ţin!” Şi, uite-aşa, noi am încălecat pe-o şea, vă spune povestea aşa, cum Alina deputat îl face pe Ghimpu de rahat.

Scrie presa, prezentînd şi un facsimil convingător, că deputata Alinuţa, aflată fiind într-o delegaţie moldovenească la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a votat, Joi, 21 Aprilie, ÎMPOTRIVA unui amendament ce adăuga în textul unei rezoluţii, mai exact în sintagma „anexarea Crimeii de către Rusia” calificativul „ilegală”. Amendamentul se referă la o rezoluţie prin care APCE cere statelor membre ale UE să adopte un pachet de sancţiuni în adresa Rusiei ca răspuns la condamnarea pilotului ucrainean, Nadia Savcenko. 

Analfabetism politic? Nu, căci a votat în conformitate cu instinctul real al tuturor celor din PL, în frunte cu Ghimpu. În viitor, este previzibil că Alinuţa, tot la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, va vota împotriva declarării ca fiind ilegală ocuparea Transnistriei de către Rusia.

Cine-i de vină dacă avem şi analfabeţi politici în Parlament – Alinuţa, Ghimpu sau cei care i-au votat? Pînă atunci, însă, Ghimpu fură ţara într-o veselie, în complicitate cu banda PD-istă, ca să se tot îmbogăţească, dar şi ca s-o satisfacă nu doar oral, cu vorbele, pe Alinuţa, în timp ce este convins că moldovenii sînt nişte proşti care merită asta.