MILITARI RUŞI AU ATACAT, ÎN MAI MULTE RÎNDURI, DIN RUSIA, POZIŢII DIN ESTUL UCRAINEI

Statele Unite susţin că au dovezi care confirmă că militari ruşi au lansat obuze de artilerie, de pe teritoriul rus, spre poziţii militare ale armatei ucrainene, în estul Ucrainei, afirmă Marie Harf, purtător de cuvînt al Departamentului de Stat.

"Au fost trase focuri de artilerie, din Rusia, spre poziţii ale armatei ucrainene", a afirmat Harf.

"În plus, Moscova a avut în mai multe rînduri intenţia de a trimite lansatoare de rachete insurgenţilor proruşi din estul Ucrainei", a declarat Marie Harf.

După doborîrea avionului malaysian, pe 17 iulie, "armament continuă să traverseze frontiera" spre Ucraina, a adăugat Harf.

Doi oficiali din cadrul Pentagonului au explicat, sub acoperirea anonimatului, că ruşii au sporit prezenţa militară la graniţa cu Ucraina, trecînd de la 12.000 săptămîna trecută pînă la 15.000 astăzi.

"Pare a fi vorba de o sporire constantă", a subliniat un oficial.

Potrivit unor oficiali militari americani, după prăbuşirea zborului MH17, livrările de arme către rebeli au continuat. Echipamente militare sînt transportate la o bază în apropiere de Rostov, de unde sînt livrate ulterior către separatiştii proruşi, au anunţat ei.

Confruntările între rebeli proruşi şi armata ucraineană au continuat joi, concentrîndu-se în zone situate la frontiera ruso-ucraineană.

Premierul în exerciţiu al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, a acuzat indirect Rusia, joi, că a contribuit la doborîrea unui avion de vînătoare ucrainean. (Mediafax)