MIHAI CIOBANU A LANSAT UN CD CU FANFARA POLIŢIEI DE FRONTIERĂ

Reputatul cîntăreţ de muzică populară, Mihai Ciobanu a lansat un CD, intitulat sugestiv „Cu trompeta năzdrăvană” cu piese înregistrate cu Fanfara Poliţiei de Frontieră, dirijată de locotenent-colonelul Andrei Florea.

Mihai Ciobanu a declarat că de mai mult timp şi-a dorit să facă un CD cu fanfara.

„Ideea m-a urmărit ani la rînd şi abia acum am reuşit să-l înregistrez cu Fanfara Poliţiei de Frontieră. N-a fost uşor pentru instrumentişti, deoarece ei pînă acum nu cîntau muzică populară, ci numai marşuri şi imnuri, aşa cum se cere în armată. Experienţa acumulată le va fi de folos în continuare. Acest CD este o premieră absolută, pentru că pînă în prezent nici un cîntăreţ de muzică populară n-a înregistrat un CD cu o fanfară militară”, a precizat Mihai Ciobanu.

Aranjamentele muzicale sînt realizate de Serghei Ciuhrii, Gheorghe Butuc, Anatol Cazacu, Ion Crasnopolshi, Mihăiţă Ciobanu şi Timofei Tregubencu, iar regizor de sunet este Lilian Vlas.

CD-ul cuprinde 14 piese pe versurile lui Grigore Vieru, Vasile Romanciuc, Pavel Bechet şi Anatol Ciocanu, dar şi pe texte populare: „Cu trompeta năzdrăvană”, „Voie bună s-adunăm”, „Cînd plecam eu la cazarmă”, „Am şi eu un nepoţel”, „Cîntec de cătănie”, „Măi Dumitru, Dumitraş” ş.a.

Cîntăreţul de muzică populară Mihai Ciobanu s-a născut pe 20 februarie 1953 în satul Bujor, raionul Hînceşti. A studiat la Şcoala de muzică „Ştefan Neaga” (1974-1978) şi la Institutul de Arte „Gavriil Musicescu” (1980-1985). A fost solist al orchestrelor de muzică populară „Mioriţa”, „Mugurel” şi „Folclor”. În 2010 i s-a conferit titlul de Artist al Poporului, iar în 2013, la 60 de ani – "Ordinul Republicii". A înregistrat circa 400 de piese la Radio şi Televiziune, precum şi 25 de albume muzicale.

Moldpres